Carcass predstavljajo video in single “The Scythe’s Remorseless Swing”

Nuclear Blast Records 2021
0 35

Carcass, britanski veterani ekstremnega metala, so svoj dolgo pričakovani in skupno sedmi studijski album “Torn Arteries” izdali na včerajšnji petek, to je 17. 9. 2021, pri založbi Nuclear Blast Records. Vsled izida albuma predstavlja skupina še tretji single, ki ga spremlja tudi video, za skladbo The Scythe’s Remorseless Swing, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Carcass so že v letošnjem juniju napovedali novi album s prvim singlom Kelly’s Meat Emporium, ki mu je v letošnjem avgustu sledil animirani video in single za skladbo Dance Of Ixtab (obe spodaj).

Cacass so po daljšem časovnem obdobju nekaj let, leta 2019 izdali prvi novi avtorski single Under The Scalpel Blade, ki mu je v oktobru 2020 sledil EP štirih skladb Despicable.er 2020), s čimer si je skupina pripravila odskočno desko za stvaritev albuma “Torn Arteries”. Naslov albuma je referenca na stari demo, ki ga je leta 1980 napisal za skupino njen originalni bobnar Ken Owen.

Groteskna naslovnica albuma “Torn Arteries” niti ne preseneča mnogo, ko človek prikliče iz spomina naslovnice klasičnih Carcass albumov, kot to velja za “Reek Of Putrefaction” in “Symphonies Of Sickness”. Avtor naslovnice je Zbigniew Bielak, ki je pri oblikovanju ‘srca iz zelenjave’ našel navdih v japonskem Kusôzu.

Snemanje albuma Torn Arteries je bilo dolgotrajno in je potekalo na relaciji Anglija-Švedska. Bobnar Daniel Wilding je svoje bobnarske dele posnel z Davidom Castillom posnel v švedskem studiu Gröndahl, medtem ko so bile kitare posnete z Jamesom Atkinsonom v Leedsu oziroma tamkajšnjem studiu The Stationhouse. Skupina se je nato ekipno napotila še enkrat na Švedsko Gröndahl, kjer je posnela dodatne vokale, kitare in bas kitare.

Seznam skladb na “Torn Arteries” se glasi:
1. Torn Arteries
2. Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
3. Eleanor Rigor Mortis
4. Under The Scalpel Blade
5. The Devil Rides Out
6. Flesh Ripping Sonic Torment Limited
7. Kelly’s Meat Emporium
8. In God We Trust
9. Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
10. The Scythe’s Remorseless Swing

“Torn Arteries” lahko že naročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki