Carl Verheyen predstavlja album “Sundial”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 58

Carl Verheyen, dolgoletni kitarist art pop ikon sedemdesetih Supertramp, je napovedal izid svojega novega studijskega albuma “Sundial”, ki bo privekal na svet 1. 4. 2021.  

Album, ki je nastal v času “lockdowna”, opisuje Verheyen kot: “Ezoterično ploščo, ki združuje rock, funk, ska, čutne balade in afro-pop glasbo”.

Verheyen pravi: “Supertramp sem se priključil leta 1985, kmalu potem, ko je skupina izdala album “Brother Where You Bound”. Na naslovni skladbi albuma gostuje David Gilmour. Moja naloga je bila, da na turneji skupine poiščem pri igranju kitare ustrezne rešitve, ki bodo kos reinterpretaciji izdelka na odru. Skladba “Spiral Glide” iz mojega albuma, je posvečena Davidu Gilmourju, saj predstavlja meni osebno njegovo igranje kitare življenjski navdih.” 

Na “Sundial” so sodelovali s Verheyenom še basist Dave Marotta, bobnar John Mader in klaviaturist Jim Cox, ki sicer spremljata Verheyena tudi na koncernih turnejah. Kot posebna gosta albuma sta sta sodelovala na njem tudi bobnarja Nick D’Virgilio (Big Big Train) in Chad Wackerman, ki je nekoč sodeloval s Frankom Zappo.

“Sundial” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Sundial” se glasi:
1. Sundial
2. Kaningie
3. Clawhammer Man
4. Never Again
5. Garfunkel (It Was All Too Real)
6. People Got To Be Free
7. Spiral Glide
8. Michelle’s Song
9. No Time For A Kiss
10. Sundial Slight Return

Na fotografiji: Carl Verheyen med nastopom v avstrijski Vrbi na Koroškem (Bluesiana Rock Cafe), 7. 9. 2011 – RockLine fotoarhiv 2006-2021 (vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki