Celestial Son predstavljajo single “Avian Heart” (ft. Gavin Harrison)!

Celestial Son 2022 (promo/press)
0 126

Celestial Son, danski elekrtonsko progresivni rockovski trio, je združil moči z Porcupine Tree, King Crimson in The Pineapple Thief bobnarjem Gavinom Harrisonom, v novem singlu skupine z naslovom Avian Heart.

Singlu, ki ga spremlja tudi video, lahko prisluhnete spodaj.

Single Avian Heart se bo znašel na tretjem studijskem albumu skupine z naslovom “Planetaria”, ki je napovedan v drugi polovici letošnjega leta.

Pevec skupine Celestial Son in njen glavni komponist Rasmus Sjøgren razlaga: “Z Gavinom nas je spoznal Lasse Hoile (režiser videa Avian Heart, op. p.). Sodelovanje z Gavinom je bilo sila enostavno. Preprosto zato, ker se je bilo z njim mogoče o vsem zelo hitro in sproščeno dogovoriti in seveda tudi zato, ker velja za odličnega bobnarja. Ko sem mu poslal demo posnetek, mi je bilo jasno, da bo igral zelo dobro, niti predstavljal pa si nisem kako noro bodo zveneli ti bobni, ko mi bo poslal posnetek.”

Rasmus dodaja: “Zelo rad sodelujem z Gavinom saj dodaja njegovo bobnanje ogromno globine v skladbe in krepi samo dinamiko na briljanten način. Zame osebno, poseduje Harrison unikaten in z lahkoto prepoznaven slog igranja bobnov, zato je za nas zelo navdušujoče, da se nam je pridružil. Komaj čakam, da slišite tudi vi njegov prispevek k tej naši novi skladbi.”

Celestial Son so bili ustanovljeni leta 2003. Do tega dne so izdali EP Misanthropia (2007), temu pa sta sledila studijska albuma “Doors Of Perception” (2011) in Saturn’s Return (2015).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki