Compressorhead septembra prvič v Sloveniji

Compressorhead 2023
0 136

Ko John in Rob Wright, nekdanja člana zasedbe NoMeansNo, združita moči s šestimi roboti, ki na prave inštrumente igrajo čisti rock, nastane spektakel, ki ga ne smete zamuditi. 

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:
Prizorišče: Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje
Datum in ura: 22. 9. 2023 ob 20.00
Vstopnina: 20 EUR (predprodaja), 25 EUR (na dan koncerta)
Prodajna mesta: Eventim (https://www.eventim.si/si/vstopnice/compressorhead-trbovlje-delavski-dom-615543/event.html)

V poslušanje:
Compressorhead – https://www.youtube.com/watch?v=b7nMZvueKNQ
Ace of Spades – https://www.youtube.com/watch?v=9gMX_hR-RoM 

O skupini:
Pevec z zložljivo irokezo in svetlečimi zobmi, bobnar s šestimi rokami in najbolj točen basist na svetu nažigajo komade Motörheadov, AC/DC, Pantere in Ramonesov. Namesto varjenja ali krivljenja ti fantje ustvarjajo stoodstotni čisti rock! 

Compressorhead, vodilna robotska glasbena skupina na svetu, je prvič nastopila leta 2012 s štirimi roboti, ki so igrali priredbe legendarnih heavy metal in punk rock uspešnic. Že naslednje leto sta se jim pridružila John in Rob Wright, nekdanja člana skupin NoMeansNo in The Hanson Brothers, kot glasbena direktorja in nastajati so začeli tudi originalni komadi. Skupino sta zaokrožila še dva robota: kitarist ter vokalist Mega-Wattson, ki mu glas posoja John Wright. V Slovenijo poleg robotskega vokalista prihajajo še basist, bobnar in njegov pomočnik, saj sta se druga člana odločila za samostojno kariero. 

Začetki projekta segajo v devetdeseta leta, ko se je idejni vodja skupine Frank Barns preselil v Berlin in začel iz odpadnih sovjetskih strojev sestavljati različne robote. Kot prvi je leta 2007 nastal Stickboy, bobnar s štirimi rokami, sledili pa so mu še preostali unikatni roboti, prilagojeni za igranje posameznega inštrumenta. Celotno zasedbo poganja stisnjen zrak, kot pove že ime, vsak gib pa je ročno programiran, da ustreza izvajanju glasbe s pomočjo datotek MIDI.

Koncert je del festivala novomedijske umetnosti Speculum Artium 2023.

Povezave
do spletne strani koncerta: https://dd-trbovlje.si/na-programu/dogodki/koncert-compressorhead/
do Facebook dogodka: https://www.facebook.com/events/1921156548271585
za nakup vstopnic: https://www.eventim.si/si/vstopnice/compressorhead-trbovlje-delavski-dom-615543/event.html
do spletne strani skupine: https://robocross-machines.com/robot-punk-band/
do spletne strani festivala: https://speculumartium.si


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki