Conception s ponatisom svojih prvih štirih studijskih albumov!

Conception 2020 (promo/press)
0 62

Conception, znova delujoči norveški progresivnometalski kvartet, bo pri založbi BMG Records 9. 9. 2022 poskrbel za ponatis svojih prvih štirih studijskih albumov. Ponatisi bodo ‘razširjeni’ kar pomeni, da se bo na njih nahajal doslej neizdani material, vključno z nekaterimi starimi koncertnimi posnetki.

Gre za štiri albume, ki so originalno izšli še v devetdesetih, ko so Conception sodili pod okrilje založbe Noise Records, in sicer: “The Last Sunset” (1991), “Parallel Minds” (1993), “In Your Multitude” (1995) in “Flow” (1997).

Conception je ustanovil leta 1989 kitarist Tøre Ostby (po razpadu Conception leta 1998 je ustanovil kratkoživo progresivnometalsko zasedbo Ark). Sprva je bilo zamišljeno, da bodo Conception igrali thrash metal, vendar ko se je v času snemanja prvenca “The Last Sunset” priključil zasedbi vokalist Roy Khan (kasneje se je priključil powermetalcem Kamelot), je pričenjal ustvarjeni material dobivati vse bolj in bolj progresivnometalske obrise.

Conception so se leta 2018 zedinili za vsega en koncertni nastop, ki je bil napovedan na festivalu ProgPower USA (v ameriški Atlanti). Zasedba je nastopila v svoji klasični postavi iz leta 1990, torej v formaciji, ki sta jo ob Ostbyju in Khanu, zastopala še basist Ingar Amlien in bobnar Arve Heimdal. Potem se niso razšli, pač pa pričeli snemati novi album. Tako je leta 2020 izšel “State Of Deception”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki