Conventus Cerris – nova slovenska death/black metal formacija!

CONVENTUS CERRIS 2020
0 191

Na slovensko sceno stopa nova melodic death/black metal skupina Conventus Cerris iz Ceršaka.

Člani skupine so slovenskih in tujih odre že vajeni od prej, saj so nastopali v skupinah Sabaium, To Hate, I vs.I, Indigo Child, Mor Zaboth in Decatholicize.

Trenutno pripravljajo album z devetimi pesmimi. Do takrat pa jim lahko sledite na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/conventuscerris/

Biografija skupine:
Biografija Conventus Cerris je melodična death/black metal zasedba, ki je dobila ime po domačem kraju Ceršak; natančneje po hrastu imenovanem Cer (Quercus cerris), ki je to vas poimenoval in ji tako spisal zgodovino v kateri je tudi zapisano, da bo ta kraj postal valilnica metal skupin. Tako se je leta 2019/2020 začelo zborovanje štirih oseb, ki so svoje glasbene izkušnje nabirali že v drugih metal skupinah. Jure Vandur (Decatholicize; ex. To Hate), David Kupčič (ex. Catacomb) ter Milko Kraner (ex. Catacomb, Indigo Child), ki so precej let preživeli skupaj v skupini Sabaium, so se odločili za novo poglavje. Pridružil se jim je basist Oliver Čepek (ex. Mor Zaboth, To Hate, I vs. I) in zgodba je dobila svoje prvo poglavje. Conventus Cerris trenutno pripravljajo prvenec, ki bo nosil 9 pesmi.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki