DarWin napovedujejo tretjo kolekcijo svoje glasbe

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 90

DarWin, ki so leta 2019 prvikrat opozorili nase z dvojnim albumom na katerem se nahaja 17 skladb “Origin of Species”, načrtujejo v letošnjem aprilu izdati novo zbirko z naslovom  “DarWin 3: Unplugged”.

DarWin so že takoj po prvem albumu pridobili glasbeno javnost na svojo stran saj sodelujejo v tem projektu glasbeni asi: Guthrie Govan, Derek Sherinian, Greg Howe, Billy Sheehan, Matt Bisonette in Simon Phillips, ki mdr. vrši tudi vlogo producenta. Virtuoznost, težki rifi in simfonični rock dosega v takšnem medsebojnem učinkovanju glasbenih relacij kot svojevrstni fenomen.

Skupina bo tako 16. 4. 2021 izdala tretje poglavje svoje glasbene avanture, ki pa roko na srce ni nič drugega, kot dodatni album, ki je bil vsebovan v količinsko omejeni dvojni vinili izdaji “DarWin 2 : A Frozen War” (2020). Sedaj je torej natisnjen ločeno in bo tako izdan samostojno. Pod naslovom “DarWin 3: Unplugged”. Na njem se bodo nahajale skladbe v “izštekanih” in orkestralnih varietetah.

DarWin 3 je znova produciral bobnar Simon Phillips (Toto, The Who, Santana), na albumu osnih skladb pa igrajo omenjeni Phillips, basist Matt Bissonette (Elton John, Jeff Beck), ki skrb tudi za vokale, londonski The Chamber Orchestra in The Reykjavik Quartet.

Na fotografiji: Simon Phillips med nastopom Protocol III., 11. 5. 2015, na zagrebškem prizorišču Green Gold Club (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki