David Gilmour predstavlja novo skladbo “Yes, I Have Ghosts”

0 213

David Gilmour je danes izdal novo pesem “Yes, I Have Ghosts”, kar je prvi novi material, potem ko je v letu 2015 znameniti Pink Floyd kitarist in pevec, izdal svoj zadnji studijski album “Rattle That Lock”.

Že v prejšnjem mesecu so na plan pricurljale informacije, da se bo ta skladba nahajala, s preostalim novim materialom Davida Gilmourja vred, na glasbenem CD-ju, ki bo priložen h knjigi “A Theatre For Dreamers”, avtorice Polly Samson. Nobena skrivnost ni, da je Polly že dolgo Gilmourjeva žena, njena knjiga pa je bila uradno izdana 26. 6. 2020.

Na skladbi “Yes, I Have Ghosts” sodeluje z Davidom tudi njegova hčerka Romany Gilmour, ki se očetu pridruži v duetu, prav tako pa je odigrala na albumu harfo.

Gilmour je povedal v uradni izjavi, da je skladbo ustvarjal v času, ko je nastopila pandemija povezana s koronavirusom, zato je moral odpovedati že domenjena studijska sodelovanja z nekaterimi glasbeniki. A kot se je malo za tem izkazalo, je našel ustrezno alternativno rešitev tako rekoč pri roki. K sodelovanju je povabil torej kar Romany. David ob tem ne skriva navdušenja nad prispevkom svoje hčere, za katerega pravi, da je zanj pravo razodetje.

Besedilo za skladbo “Yes , I Have Ghosts” je napisala Polly Samson.

RockLine recenzijo nastopa Davida Gilmourja z dne 12. 7. 2015, v puljski areni na Hrvaškem lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki