Decline the fall z novim videospotom Sinister

DTF
0 83

Potem ko so se uspešno zasidrali v svojem novem domu v zavetju slovenskih hribov ter s prvim nastopom po 22 mesecih in prvim pred slovensko publiko osvojili obiskovalce Centra mladih Koper, so se Decline the fall posvetili snemanju nove skladbe/videospota, ki hkrati napoveduje vsaj delček tistega, kar lahko pričakujemo na njihovem drugem albumu. Novo stvaritev, ki nosi naslov Sinister, so energični mladeniči, ki so se v Slovenijo priselili z Malte, javnosti razkrili konec novembra.

Premierno predstavitev so pospremili s priznanjem, da je videospot nekakšna prelomnica na njihovi dosedanji ustvarjalni poti, saj je vse, kar slišimo in vidimo, sad veščin, truda in dela članov bratovščine, kot si sami radi rečejo. A to po besedah frontmana in pevca Johna Castiela poleg umetniške svobode prinaša tudi posebne zahteve.

“Ker vse delamo sami, nam ni dovolj samo odlična ideja, ampak mora ta biti tudi dovolj realistična, da jo lahko udejanimo,” je pojasnil.

No, čisto vsega le niso naredili sami, pač pa so miks in mastering zaupali prstom in ušesom producenta Jone de Hara. Za kuliso so izbrali sobo bobnarja Ehrena, ki je tako v imenu glasbe žrtvoval nekaj dni udobnega spanja v svoji postelji.

“Ehrenovo spalnico smo izbrali, ker je najmanjša, manjši prostor pa je lažje spremeniti v zamišljeno sceno. Nekaj dni je res spal na kavču, zdaj pa je spet v svoji postelji. (smeh) Na srečo imamo zahvaljujoč Krisu, ki je fotograf, vso opremo, ki jo potrebujemo, za piko na i pa je tu Matthew, ki je montažer,” je John razkril skrivnost njihovega projekta ‘naredi sam’.

Iz nekdaj gostoljubne in varne sobice so ustvarili prostor, kjer je vse videti zlobno, sami pa se prelevijo v neuklonljive upornike, kar sovpada s temo komada. Ta je znova družbenokritična, saj se loteva vse preveč prisotnega medsebojnega obsojanja. Z njim se je nemalokrat soočil tudi John.

“Sinister govori o tem, kako so ljudje nagnjeni k negativnim sodbam o drugih. Za seboj imam veliko izkušenj, ko so me obsojali zaradi videza ali ker sem sledil sanjam, ki jih morda sami ne razumejo. S tem navadno nimam težav, saj me to dela drugačnega, a včasih lahko en grd pogled negativno vpliva name. Sploh če nisem storil ničesar, da bi si ga zaslužil. S skladbo torej na sarkastičen način sporočam ‘tukaj sem, kar obsojaj me’,”je pojasnil.

Za malteško bratovščino je značilno tudi neprestano eksperimentiranje z novimi prijemi, zato se tudi nova skladba močno razlikuje od dosedanjih.

“Kitaro s šestimi smo zamenjali s tisto s sedmimi strunami in tako lahko eskperimentirali z novim zvokom. Posledično je skladba najbolj ‘heavy’ do sedaj. Odkar nas je Covid potisnil v kot, smo kot glasbeniki zelo napredovali, saj smo imeli več časa za razmišljanje in načrtovanje tega albuma in smeri, v katero gremo,” je še povedal John.

In za konec še ena pomembna pridobitev. Z novim komadom so v skupini pozdravili tudi novega uradnega člana, zaradi katerega so postali še malo bolj ‘slovenski’. Z basistom Aljažem Črešnikom iz sosednjih Slovenskih Konjic sicer sodelujejo že nekaj časa, po Johnovih besedah pa je bilo njegovo sprejetje v ‘družino’ zelo velik in pomemben korak.

Tisti, ki vam Decline the fall niso neznanka, dobro veste, da fantje v vsako skladbo prelijejo srce in dušo, kar pomeni, da je vse dobro premišljeno, zato se lahko med samo izvedbo popolnoma prepustijo toku. Rezultat je viden na vsaki sekundi videospota. Preverite sami!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki