Doro predstavlja priredbo Judas Priest klasike “Living After Midnight” (ft. Rob Halford)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
2 81

Doro, znamenita nemška kraljica metala, bo svoj novi studijski album “Conqueress – Forever Strong And Proud” s skupno 19. skladbami, izdala 27. 10. 2023, pri nemški založbi Nuclear Blast Records.

Z novim albumom praznuje Doro 40. let glasbene kariere. V ta namen je povabila k sodelovanju tudi posebne goste. Pri priredbi Judas Priest izvirnika klasike Living After Midnight, se ji je tako za vokalni duet pridružil sam presvetli “Metal God” Rob Halford. Spodaj lahko preverite novo verzijo Judas Priest klasike, ki je opremljena tudi z besedilnim videom.

Doro prišteva Roba Halforda za enega njenih najljubših heavy metal vokalistov, njena tiha želja pa je bila vse od leta 1986, ko je odpirala koncertne večere na takratni Judas Priest turneji, da bi nekoč sodelovala skupaj.

Doro komentira: “Judas Priest in Rob Halford veljajo od nekdaj za eno mojih največjih navdihov, in ostajajo še naprej moji heroji. Odlično je bilo sodelovati z Robom. ‘Living After Midnight’ velja od nekdaj za eno mojih najljubših in zelo sem ponosna na najin duet.”

Album “Conqueress – Forever Strong And Proud” je bil posnet v različnih studiih (v Miamiju, New Yorku in Hamburgu).

“Conqueress – Forever Strong And Proud” bo na razpolago v vseh bistvenih formatih ter mnogih variacijah. Mogoče ga je že prednaročiti.

Doro je pred časom predstavila prvi single za skladbo Time For Justice (spodaj).

Seznam skladb na albumu “Conqueress – Forever Strong And Proud” je sledeč:
1. Children Of The Dawn
2. Fire In The Sky
3. Living After Midnight
4. All For You
5. Lean Mean Rock Machine
6. I Will Prevail
7. Bond Unending
8. Time For Justice
9. Fels In Der Brandung
10. Love Breaks Chains
11. Drive Me Wild
12. Rise
13. Best In Me
14. Heavenly Creatures
15. Total Eclipse Of The Heart
dodatne skladbe:
16. Warlocks And Witches (Intro)
17. Horns Up High
18. True Metal Maniacs
19. Heart In Pain
20. The Four Horsemen

Več o Doro:
Instagram: https://www.instagram.com/dorometalqueen
Facebook: https://www.facebook.com/DoroPeschOff…
TikTok: https://www.tiktok.com/@doropeschoffi…
Twitter: https://twitter.com/DoroOfficial
YouTube: @DORO-PESCH

Na fotografiji: Doro med nastopom 12. 7. 2018 v sklopu prvega dne festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006 -2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Doro – “Conqueress – Forever Strong And Proud” (Nuclear Blast Records, 2023)
2 Comments
 1. Matija says

  Morda imam predsodke, ampak mi takale klasika izpred 40+ let preprosto zveni narobe z 2023 produkcijo. V bistvu dojemam Living After Midnight kot zelo bazičen, skoraj “slečen” komad, in mi je čudno slišati, kako vse poka od moderne produkcije.

  Tudi sicer nisem ravno nek Doro fan, samo enkrat sem jo gledal, na Rock Of Ages in me je pustila hladnega. Sem pa bil fasciniran nad tem, kako ji je nemška publika jedla iz roke.

 2. Poba says

  Spet sva precej na isti valovki tudi tukaj 😀

  Imel sem čast prisostvovati njenim nastopom na Bang Your Head festivalu, pa tudi na festivalu Wacken Rocks South 2009 v kraju Rieden-Kreuth na vzhodnem delu Bavarske regije (ta festival se je izkazal v komercialnem smislu za popoln abortus in ga kasneje niso več prirejali). In res je. Nemci so nori nanjo. Prav tako pred Motorhead v Zenith halle (München), mislim da decembra 2010. Noro kaj folk počne na njenih koncertih.

  Potem sem jo gledal na Tolminskem Metaldays festivalu pred parimi leti in 2015 na še enem abortiranem festivalu See Rock tik pred avstrijskim Gradcem. No, tu navdušenja še zdaleč ni bilo tako grozovitega kot v Nemčiji.

  Človek bi pričakoval, da predela vsaj kakšno JP klasiko Lock And Loaded, Rock Hard Ride Free, Take This Chains Off,…. Mislim kak ‘slatkiš’ iz orjaškega nabora neminljivih kitarskih fraz v arzenalu velikih Priest. Ampak izbere najbolj ringarajast JP komad, … Zakaj neki, če imamo itak že triljon verzij priredb tega komada in lahko vsako ‘otroče’, ki prime prvič v življenju kitaro v roke ‘skine ta komad kot keks’?

  Za tak ‘single manever’ zadošča že sama kombinacija dueta s Halfordom, pa pograbi nemška publika vsako njeno JP priredbo. Dejansko tudi mene ohranjajo takšne ‘prozorne’ poteze hladnega in zadržanega.

  Novico sem pa za RL prevedel, ker me tega dne kak drug update ni bolj navdahnil oziroma bolj motiviral 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki