Dream Theater najavljajo “Images And Words – Live In Japan, 2017”

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2019
0 59

Dream Theater, z Grammyjem dvakrat nominirane progresivnometalske ikone iz ZDA, so pred kratkim naznanile izid dokumenta z nazivom “Lost Not Forgotten Archives”. Gre za sveže vzpostavljeno sodelovanje med nemško založbo InsideOut Music in kvintetom, pri InsideOut Music pa so se odločili ponovno izdati kompleten arhivski Ytsejam Records katalog skupine, k čemur bodo vključene tudi nekatere povsem nove glasbene slaščice.

Ytsejam Records je ustanovljena založba s strani skupine, preko katere so Dream Theater vrsto let izdajali uradne koncertne ‘bootlege’ in razne zanimive posnetke (demo posnetke, studijske ‘outtake’ posnetke), s katerimi so razveseljevali svoje privržence. Če še kdo ni poštekal sledečo zanimivost vezano na besedo Ytsejam, sledi namig: V kolikor preberete “Ytsejam” nazaj (z desne v levo), dobite besedo “Majesty”, kar je izvirno ime skupine, preden se je ta preimenoval v Dream Theater in če jo še malo bolj čuječno preverite, je mogoče izpeljati iz nje navezo “It’s a jam”, kar ima dejansko globljo sporočilno vrednost v liku in delu skupine Dream Theater.

Tako bo pod okriljem arhiva “Lost Not Forgotten Archives”, izšla postopno celotna zbirka tega materiala na CD-jih, prvikrat pa tudi na formatu vinila in digitalno. Posamezne izdaje bodo vsebovale osvežene naslovnice. Skupina je v tej maniri pobrskala tudi po starem materialu, ki ga še ni izdala, kar pomeni, da pripravlja tudi krepostno malho lepih presenečenj.

Tako je tu prvi v “Lost Not Forgotten Archives” seriji in se imenuje, “Images And Words – Live In Japan, 2017”, ki ga lahko že prednaročite od 14. 5. 2021 dalje in bo uradno izšel 25. 6. 2021. Kot namiguje ime, gre za koncertni dokument, ki izhaja iz nastopa skupine v japonskem Budokanu, kjer so Dream Theater izvedli v živo v celoti svoj klasični album “Images And Words”. Na voljo je tudi ultra-količinsko omejeni natis koncerta v prosojni vinilni verziji, ki je dosegljiva v vsega 250 kopijah, podpisana s strani članov skupine in vsekakor tudi že dosegljiva na: DreamTheater.net.

Spodaj že lahko uživate v avdio posnetku koncertne verzije klasike Pull Me Under, ki izvira iz dotičnega koncerta v Budokan areni.

Na fotografiji: Pevec James LaBrie med koncertom Dream Theater 24. 7. 2021, v sklopu tolminskega festivala Metaldays – RockLine fotoarhiv 2006-2021, foto: Sebastijan Videc, vse pravice pridržane. Celotno recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki