Envy Of None (ft. Alex Lifeson) predstavljajo single “Look Inside”

ENVY OF NONE 2021 (press/promo)
0 65

Envy of None, nova skupina v kateri sodelujejo Alex Lifeson (Rush), Andy Curran (Coney Hatch), Alfio Annibalini in pevka Maiah Wynne, bodo 8. 4. 2022, pri založbi Kscope, izdali istoimenski studijski prvenec. Skupina je studijski prvenec napovedala že sredi letošnjega januarja s prvim singlom Liar, po novem pa temu sledi še drugi, in sicer za skladbo Look Inside. Obema singloma lahko prisluhnete v celoti spodaj.

Alex Lifeson, daleč najbolj zanimivo ime v tem novem kvartetu, ni tujec, ko nanese debata na koncept evolucije. Kot eden izmed ustanoviteljev ikonske kanadske progresivnorockovske formacije Rush, je v času delovanja skupine svoje glasbene izrazoslovje izpopolnil in razvil, kot le redkokateri drug kitarist, rock glasba pa je po zaslugi njegovih večkrat tudi na moč izzivalnih in inovativnih idej, preraščala v vedno nove in nove dimenzije progresivno glasbene transformacije. Nad delom Alexa Lifesona so se navdihovali nešteti glasbeniki in glasbene skupine, ne glede na žanr. Od indie shoegazea, do math rocka, heavy metala in naprej. V zadnjih letih se je Lifeson osredotočil na novi glasbeni projekt, ki bo ne glede na to kako dobro ste seznanjeni z njegovim dosedanjim diskografskim opusom, še vedno uspel krepko zamajati tla pod vašimi nogami. Projekt se imenuje Envy Of None.

Na prvencu “Envy Of None” je skupno enajst skladb, ki se sučejo skozi variacije alternativnega, eksperimentalnega in sint rocka, ponujajo presenečenja na vsakem koraku in iščejo prožno vzmetnico nasprotja med mračnimi melodijami in finesami sodobnega popa. Lifeson je pravzaprav zelo ponosen na dejstvo, da je v novi glasbi zelo malo elementov, ki bi kakorkoli vzbujali asociacije na skupino s katero je postal tako slaven.

Skupina pošilja v javnost prvi single za skladbo Liar (spodaj). Skladba poseduje industrialni beat, jazzovsko fizurani bas in atmosferično kitarsko barvanje zvočnih krajin. kar vzbuja prej asociacije na mračne art rock poteze skupin Depeche Mode, Nine Inch Nails in A Perfect Circle, kot na karkoli drugega po čemer so glasbeniki skupine Envy Of None glasbeni javnosti sicer prav dobro znani.

“Maiah je moja muza,” pravi Lifeson in nadaljuje: “Ona je bila sposobna s svojim občutkom v skladbe kot Liar in Look Inside povsem nov moment, nekakšen dotik eteričnosti. Ko sem slišal njen vokal na skladbi Never Said I Love You, sem bil ves iz sebe. Nikdar nisem občutil takšnega navdiha kadar sem sodeloval s kakšnim drugim glasbenikom. Ko pravimo zanjo, da je nekaj posebnega je to zato, ker je zares tako ‘jebeno’ posebna.”

“Ena izmed najljubših stvari na teh skladbah, je njihova intimnost,” pravi Wynneova ter dodaja: “To jim daje drugačnost in večjo iskrenost. Na albumu so tudi nekatere težje skladbe, kot je Enemy, pa tudi takšne, kot je Kabul Blues, ki zveni popolnoma drugače, od česarkoli znanega.”

Zaključna skladba albuma Western Sunset, ki j jo napisal Lifeson in jo posvetil preminulemu Rush kolegu, ikonskemu bobnarju Neilu Peartu, je glasbeno delo prežeto s čustvi, s čimer je Lifeson izkazal čast človeku, ki ga širša svetovna rock komuna danes močno pogreša, še posebej pa tisti med njimi, ki so imeli to srečo, da so ga lahko pobliže spoznali.

“Obiskal sem Neila, ko je bil bolan,” se spominja Lifeson: “Stal sem na balkonu in zrl v zahajajoče sonce in takrat našel navdih. Občutek ‘dokončnosti’, ki me je navdal ob opazovanju zahoda, je ostal ob meni, prisoten z menoj v celotnem procesu snemanja albuma. To je imelo pomen. V skladbi je ujeto perfektno razpoloženje, ki razelektri podobo albuma, potem ko ta prehaja skozi mnoge teksture… na nek način prepel način s katerim zaključiš knjigo.”

Seznam skladb na albumu “Envy Of None”, ki ga lahko že prednaročite, se glasi:
01. Never Said I Love You [04:06]
02. Shadow [03:21]
03. Look Inside [04:44]
04. Liar [03:13]
05. Spy House [02:23]
06. Dog’s Life [04:36]
07. Kabul Blues [03:12]
08. Old Strings [05:15]
09. Dumb [04:19]
10. Enemy [04:16]
11. Western Sunset [02:25]

Zasedba Envy Of None:
Alf Annibalini – kitara, klaviature, programiranje
Andy Curran – bas kitara, sintetiziran bas, programiranje, kitara, spremljevalni vokal, stilofon
Alex Lifeson – kitara, mandola, banjo, programiranje
Maiah Wynne – vokal, spremljevalni vokal, klaviature

Več koristnih informacij:
https://www.instagram.com/envyofnone_
https://twitter.com/envyofnone_
https://www.tiktok.com/@envyofnone_
https://www.facebook.com/envyofnone
https://www.kscopemusic.com/artists/e…


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki