Epitaph predstavljajo video za priredbo Sympathy

0 75

Epitaph, legendarni nemški progresivnorockovski kvartet, predstavlja video in single za priredbo skladbe Sympathy, ki v izvirniku pripada zasedbi Rare Bird in je bila prvič posneta leta 1969.

Video lahko v celoti predvajate spodaj. Priredba Rare Bird hita Sympathy, je sicer izhaja iz nedavna izdanega trojnega CD zaboja s kariernim glasbenim presekom skupine Epitaph in naslovom “Five Decades Of Classic Rock”, izdanim pri založbi MIG Records.

Glasbeni izbor teh treh CD-jev slavi 50. obletnico delovanja skupine Epitaph, vse od njenih skromnih začetkov v dortmundskem klubu Fantasio, do Chicaga, kjer so leta 1974 posneli svoj legendarni album “Ooutside the Law” in nastopanja na največjih prizoriščih na katerih so odpirali koncertne večere med drugim tudi pred: Yes, Black Sabbath in Argent.

“Leta 1969 smo ustanovili Epitaph,” pravi kitarist in pevec zasedbe Epitaph Cliff Jackson. “Besedilo te pesmi, s kritičnim pogledom na svet, se prilegajo k dogajanjem, ki smo jim priča v sedanjosti in ostaja aktualna tudi danes. a nas je bilo pomembno da smo skladbo prearanžirali na naš način, to je z integracijo dveh kitar in čelom, da ji nadenemo sodobno podobo rock glasbe Epitaph.”

Trenutno postavo zasedbe Epitaph zasstopata ob ustanovnih članih Cliffu Jacksonu (kitara, vokal) in Berndu Kolbeju (bas kitara, vokal), še kitarist Heinz Glass, ki se je skupini pridružil leta 1976 in bobnar Carsten Steinkämper.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki