Eskimo Callboy z novim imenom Electric Callboy

0 9,682

Eskimo Callboy, nemški “joke” oz. samooklicani “porno” metalci iz Nemčije so danes oznanili, da po dolgem premisleku in protestnem pismu Inuitov o uporabi besede “Eskimo” zamenjali svoje ime.

Bend je bil do svojih oboževalcev zelo transparenten, med drugim so po YouTube kanalu predvajali tudi pogovor s svetovno najbolj priznanim raziskovalcev Inuitov, ki je obrazložil zakaj je ta skupnost pred nekaj meseci poslala protestno pismo vsem članicam ZN, da besedo “Eskimo” smatrajo kot žalitev – podobno kot temnopolti besedno “Nigg*er”. V obeh primerih gre za besedo, s katero si bili označeni priseljenci s strani osvojevalcev ozemlja.

 

Fantje oznanjajo, da se spreminja le njihovo ime. Glasba, stil ter seveda norčije pa ostajajo. Kot tudi ostaja njihova evropska turneja, ki je planirana za meseca aprila in maja, ta je sicer v veliki meri že razprodana.

Ob najavi novega imena so se javno tudi opredelili glede trenutne situacije v Ukrajini. Njihov bobnar David, je pričel z dobrodelno organizacijo “Soforthilfe für ukrainische Flüchtlinge”, ki vsakodneno dostavlja osnovne potrebščine prebivalcem Ukrajine in pomaga njihovim beguncem zapustiti državo. Več o tem si lahko preberete tukaj: https://www.gofundme.com/f/soforthilfe-fr-ukrainische-flchtlinge

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki