Elder, Pallbearer & Irist, Ljubljana (Orto bar), Slovenija

Pallbearer (USA), Elder (USA), Irist (USA)
Lokacija: Orto Bar, Ljubljana
Začetek: 19h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Pallbearer se vračajo v Slovenijo, v žepu z novim albumom “Forgotten Days”. Album, ki je izšel že leta 2019 je skupina, doma iz ameriškega Arkansasa, skrbno pilila pri čemer je bil cilj preseči predhodnika “Heartless”. Novi album prinaša najtežji ‘groove’ in vzvode oglušujoče zvočnosti ob katerih hipno zaledeni kri v žilah. Pallbearer kujejo dalje svojo edinstveno glasbeno izrazoslovje, ki ostaja zvesto njihovi tradiciji, obenem pa z novim albumom dodajajo nov atmosferični presežek, ki ga zaznamuje razkošno nalezljiva in transcendentna poguba. Pallbearer prihajajo v Ljubljano še bolj surovi, energični, melanholični, ko tonejo nezadržno v brezno zla! Skupina, ki je definitivno našla svoj izraz pod soncem!
Kvartet zastopajo Brett Campbell (vokal/kitara), Devin Holt (kitara), Joseph D. Rowland (bas/vokal) in Mark Lierly (bobni).

Elder, skupina, ki jo zastopajo Nicholas DiSalvo, Jack Donovan, Michael Risberg in Georg Edert, so trda psihadelična rock skupina, ki meša v svoje izrazoslovje elemente progresivnega rocka ter dražljive ‘soundscape’. Ustanovljeni so bili v malem obmorskem mestecu sredi ameriškega Massachusettsa, skozi pet izdanih albumov, pa so nenehno razvijali in razširjali svoj glasbeni domet. Od začetkov zvestobe stoner/doom sceni do razvoja v eno najbolj unikatnih zvočnih podob današnjega rockovskega podzemlja. Skupina se ne ogiba glasbenega eksperimentiranja. Prva dva albuma sta zastopana s stoner rockom, potem pa so leta 2015 presenetili z albumom Lore, ki je prinesel razširitev izraza tako, da je skupina pričela vpenjati v svoj značaj elemente post-rocka, progresivnega rocka in space rocka. Leta 2017 je izšel album “Reflections of a Floating World”, kije požel sijajne ocene, temu pa je leta 2019 sledil še EP “The Gold & Silver Sessions”. V lanskem aprilu je izšel peti studijski album “Omens”, ki ga bodo Elder predstavili tudi na prihajajoči turneji.

Irist sta ustanovila leta 2015 Pablo Davila (kitara) in njegov najboljši prijatelj Bruno Segovia (bas kitara). Prvi je Argentinec, drugi Čilenec. Po selitvi v ameriško Atlanto, sta se jima priključili: Adam Mitchell (kitara) in Jason Belisha (bobni). Irist pa so bili rojeni potem, ko se jim je priključil brazilski vokalist Rodrigo Carvalho. Irist prinašajo svojevrstni slog stapljanja elementov progresivnega, sludge, groove in post-metala, pa tudi občasnih izletov v smeri latino ritmov in Andskega melosa. Na njihovem kritično odlično sprejetem prvencu “Order Of The Mind”, je mogoče zaznati raznolik spekter vplivov. Od The Melvins, Ratos de Porão, and Alice in Chains to The Dillinger Escape Plan, Soundgarden, do Converge.

Date

Sep 28 2022
Expired!

Time

19:00 - 23:55
Orto bar

Location

Orto bar
Grablovičeva 1, 1000 Ljubljana
Website
https://www.orto-bar.com/
KULTURNO DRUŠTVO VESELI DIHURČKI

Organizer

KULTURNO DRUŠTVO VESELI DIHURČKI
Website
https://www.dirtyskunks.org/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki