PAIN & Ensiferum (supp. Ryujin, Eleine) Zagreb (Boogaloo) Hrvaška

PAIN & Ensiferum (podporni skupini: Ryujin & Eleine)
četrtek, 26. 10. 2023, od 19.00 ure dalje
Zagreb / Boogaloo / Hrvaška

Nakup vstopnic preko spleta je na voljo na Dirty Old Shop!

Facebook dogodek!

POMEMBNO OBVESTILO! Zaradi izjemnega povpraševanja je koncert sprva najavljen v zagrebškem klubu Moćvara prestavljen v Boogaloo.

Po 14. letih, se v sklopu nove turneje ‘I Am’ vračajo v Zagreb švedski industrial metalci PAIN! Na odru se jim bodo ob tej priložnosti pridružile finske folk metal legende Ensiferum, ta posebni ‘metalijonski’ dogodek pa bosta obogatila tudi nastopa predskupin Eleine iz Švedske ter Japoncev Ryujin. V predprodaji znašajo vstopnice za koncert 30,00€, na dan koncerta pa 34,00€.

PAIN so nastali leta 1996 v švedskem mestu Ludvika, skupino pa je ustanovil multitalentirani Peter Tägtgren. On je tudi edini stalni član zasedbe, ki je najbolj znan tudi po delu s skupino Hypocrisy. PAIN je mogoče okarakterizirati v glasbenem smislu kot kombinacijo heavy metala, elektronske glasbe ter tehna iz osemdesetih. Doslej so PAIN izdali osem albumov, na njih pa so našli prostor hiti “End Of The Line’, ‘Shut Your Mouth’, ‘Same Old Song’, ‘Follow Me’ in ‘Coming Home’. Zagrebška publika jih je imela priložnost spoznati že leta 2009, ko so v dvorani Cibone nastopili pred Nightwish (RockLine je na tisti turneji prestregel enega izmed koncertov 31. 3. 2009 v italijanskem Pordenonu). V sklopu nove turneje bodo PAIN obiskali 17. držav in kar 33. mest, Petru pa bodo delali na odru družbo njegov sin Sebastian na bobnih, Jonathan Olson na bas kitari (ta je nedavno nastopil z Dynazty v zagrebški Moćvari) in Sebastian Svalland na kitari.

Uradna spletna stran – www.painworldwide.com
Facebook – https://www.facebook.com/OfficialPain
Instagram –https://www.instagram.com/painbandofficial
YouTube – www.youtube.com/@pain

Ensiferum  so finski melodični metalci, ki so bili ustanovljeni leta 1995  Helsinkih. Prevod njihovega imena iz latinščine bi pomenil ’tisti, ki nosijo meč’. Skupina je doslej izdala osem albumov, zadnji med njimi z nazivom “Thallasic”, pa bodo tako prvič predstavili svoji publiki. Skupina je v Zagrebu že nastopila pred petimi leti, na isto mesto pa se vrača z namenom da opraviči sloves in reputacijo sijajne koncertne zasedbe, pri čemer poseduje mnogo privržencev tudi v vrstah hrvaške publike. Člani aktualne Ensiferum postave so: Markus Toivonen (kitara, spremljevalni vokal), Petri Lindroos (vokal, kitara), Sami Hinkka (bas kitara), Janne Parviainen (bobni) in Pekka Montin (klaviature).

Uradna spletna stran – https://ensiferum.com/
Facebook – https://www.facebook.com/Ensiferum
Instagram – https://www.instagram.com/ensiferummetal/
Youtube – https://www.youtube.com/watch?v=-2WqQY_xSSM

Eleine so je švedski dark symphonic metal kvintet, ki ga vodi pevka Madeleine Liljestam. Po njenem imenu je skupina tudi dobila ime. Eleine so bili ustanovljeni leta 2014, v devetih letih delovanja pa so izdal štiri studijske albume, zadnjega med njimi “We Shall Remain” sredi letošnjega julija. Eleine so se doslej kalili na turnejah s skupinami, kot mdr.: W.A.S.P., Arch Enemy,
Moonspell, Sonata Arctica in Myrath.

https://www.youtube.com/watch?v=eKYHfQuBHFg
https://www.facebook.com/eleineofficial
https://www.instagram.com/eleineofficial

Ryujin (v japonskem jeziku bi to pomenilo božanstvo, morski zmaj) je skupina iz Hokkaida, leta 2009 pa sta jo ustanovila brata Ryoji in Shuji Shinomoto – takrat še pod nazivom Suicide Heaven. Ryujin preigravajo vrsto melodičnega death metala, z odkloni k power metalu in folk metalu. K vsemu pristopajo na specifičen, zelo japonski način, zato je prav gotovo da bo naletel na simpatije iz vrst vseh ljubiteljev japonske kulture, še posebej tistih, ki so imajo radi anime. Doslej so izdali štiri studijske albume.

https://www.facebook.com/ryujinbandjp
https://www.youtube.com/watch?v=dz62hGl8CI0
https://open.spotify.com/artist/0E40KPKfyyqTXyPHbPf2ou

Se vidimo v Boogalooju 26. 10. 2023!


Date

Oct 26 2023
Expired!

Time

19:00 - 23:55

Location

Boogaloo
Zagreb
Hangtime Agency

Organizer

Hangtime Agency
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki