Body Count, Zagreb (ŠRC Šalata), Hrvaška

Body Count in Ice-T se vračajo v Zagreb!

BODY COUNT
ŠRC Šalata, Zagreb
Nedelja, 16.06.2024, ob 20.00 uri

FaceBook dogodek!

Eden največjih svetovnih bendov, ki spaja hip hop in metal – legendarni Body Count iz Los Angelesa, prihajajo v Zagreb in to na stadion Šalata, v nedeljo 16. junija 2024.

Eni izmed začetnikov žanra imenovanega ‘crossover’, ki jih vodi eden največjih rap izvajalcev vseh časov – veliki Ice-T, napovedujejo vrnitev v Zagreb šest let potem, ko so sredi hrvaške prestolnice popolnoma razprodali tamkajšnje prizorišče Boćarski dom.

Body Count igrajo surovi staro šolski ‘crossover’, ki je brutalna mešanica hip hopa in metala. Skozi leta delovanja so večkrat menjali postavo, se razšli, a ponovno zbrali. Kakorkoli, kultna ustvarjalna dediščina s katero razpolaga skupina, jim je vedno odpirala vrata koncertnih odrov sveta.  In tudi po več kot treh dekadah delovanja dokazujejo da so zabetonirali svojo pozicijo na glasbeni sceni, to pa potrjuje tudi osvojena nagrada Grammy za najboljšo metalsko izvedbo, ki so jo prejeli za skladbo Bum Rush iz zadnjega in aktualnega albuma “Carnivore”.  Neumorni Body Count najavljajo tudi novi album “Merciless”, ki bo izšel v letošnjem letu, istočasno pa tudi nsatope v vlogi glavnih nosilcev na največjih evropskih odrih.

Začetki kariere skupine veljajo za eno največjih zgodb metala in rocka.  Ice-T je, je bil poleg rap glasbe, v svoji mladosti tudi velik privrženec hard rocka in metala. Skozi osemdeseta si je ustvaril veliko ime na hip hop sceni, v začetku devetdesetih pa se je vzporedno pričel posvečati skupini, ki jo je ustanovil s svojimi prijatelji iz srednje šole. Prve nastope so Body Count izvedli na Lollapaloozi, kot skupina Ice-T-ju, pri čemer jim je Ice-T naklonil pol ure časa za nastop. Svoj prvi posnetek so Body Count zabeležili kot sodelujoči gostje na Ice-T-jevi četrti studijski plošči “O.G. Original Gangster”, ki velja za eno najbolj pomembnih ‘gangsta rap’ plošč. Na njem odgovarja Ice-T prav pred pričetkom skladbe Body Count na obtožbe češ, da se je prodal, ker vpleta elemente rock glasbe v rap.

Body Count so eksplodirali z istoimenskim prvencem in kontroverznim singlom “Cop Killer”, ki so mu delale družbo nič manj nevarne: “KKK Bitch”, “Evil Dick”, “Momma’s Gotta Die Tonight”, “There Goes The Neighborhood” in “Body Count’s In The House”. Album s singlom “Cop Killer” je vzdignil kvišku celotno belo Ameriko, od predsednika Busha in članov Senata, do Charltona Hestona, kar je kulminiralo v odločitvi, da so single umaknili s plošče in ga zamenjali za manj problematično novo verzijo pesmi “Freedom Of Speech”.

V letih, ki so sledila so se Body Count soočali z vzponi in padci, v relativno kratkem času, pa so preminili tudi trije člani njihove originalne postave. Navkljub temu, pa so fantje v zadnjem desetletju objavili tri fantastične albume: “Manslaughter”,”Bloodlust” (single “Black Hoodie” vzet iz tega albuma je bil nominiran za Grammy nagrado), kot tudi “Carnivore”, ki jim je prinesel že omenjenega Grammyja. Neuničljivi Ice T in Body Count dokazujejo skozi polne tri dekade ne le to, da so prestali preizkušnjo časa, pač pa tudi to, da so tudi po več kot 30. letih delovanja, ostali ena najbolj zaželenih koncertnih atrakcij na planetu.

Vstopnice za koncert na ŠRC Šalati krenejo v prodajo v petek 2. 2. 2024 ob deseti uri, zgodnja cena vstopnic pa znaša 36,00€, njena cena velja do 31. 3. 2024. Med 1. 4. in 15. 6. bodo cene vstopnic znašale 39,00€, na dan koncerta pa 43,00€. Kupiti jih je mogoče na medmrežju preko hrvaškega in slovenskega sistema Eventim, kot tudi na mnogih drugih prodajnih mestih na Hrvaškem: Dirty Old Shop, Rockmark  in Dallas Music Shop na Reki.


 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Jun 16 2024

Time

20:00 - 23:30

Location

ŠRC Šalata
Schlosserove Stube 2, 10000, Zagreb, Hrvaška
Website
https://www.facebook.com/srcsalata
LAA (Los Angeles Agency)

Organizer

LAA (Los Angeles Agency)
Website
https://www.laa.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki