Divje Jezero, Ljubljana (Gala Hala)

Na poletni solsticij, 21.6. bo dan najdaljši, jezero pa najbolj divje… Na letni vrt Gala hale namreč v sklopu Praznika glasbe prihaja jazz rock zasedba Divje jezero!

Zasedba je ustaljeno ime domače mlajše jazz rock fusion scene, saj je v svojem trinajstletnem delovanju nanizala že lepo število albumov in koncertov. Jazzerski in prog ritmi in riffi, ki se obračajo in jačajo v zabavno in premišljeno muziko, ki jo tvori preplet bobnov, basa, kitare, saksa in klaviatur. Spomni tudi na dobre stare slovenske in ex-yu fusion bende a la Izvir. Mojstrsko skomponirano in odigrano!

Svoj prvi dolgometražni album ‘Mestni vrvež’ je skupina izdala leta 2015 pri založbi Celinka, le tega pa je nato preigrala v živo tudi na številnih koncertih in festivalih (Godibodi, Letni oder Ruše, Jazz ma mlade, Marezijazz itd.). Dve leti kasneje so na isti založbi izdali drugi album ‘Pobeg iz blodnjaka’, lani pa je sledil že tretji z naslovom ‘Korak iz okvirjev’.

V vsem tem času je skupina razvijala svoj zvok, menjavali pa so se tudi njeni člani. Čeprav v preteklosti večinoma inštrumentalna, je v zadnjih letih svoji glasbi dodala tudi vokale z Žanom Sedejem za mikrofonom. Nedavno je bila izdana skladba ‘Nad tokom’, kjer na vokalu gostuje nihče drug kot Vesna Zornik (Katalena). Kljub temu pa skupina ostaja zvesta svojim prvotnim trdnim inštrumentalnim koreninam z izstopajočimi dolgimi melodičnimi izseki in solažami.

Skratka, če vam dogaja 70′s jazz rock, potem veste, kje boste preživeli letošnji solsticij!

Music policy: jazz rock fusion/70′s prog

Vstop prost!

Opozorila za obiskovalce, vezana na COVID-19:
  • če imate potrdilo o cepljenju in/ali prebolelosti, ga/ju prinesite s seboj, če nimate ne enega ne drugega pa je obvezen negativen test, ki ni starejši od 48 ur. Potrdil ne preverjamo.
  • nošenje mask je obvezno ves čas za vse obiskovalce
  • prosimo, da spremljate in upoštevate navodila in priporočila NIJZ
  • kolikor je mogoče, upoštevajte varnostno razdaljo 1,5m z ljudmi, s katerimi se sicer ne družite
  • upoštevajte razdaljo pri nakupu vstopnice
  • ob vstopu na WC si razkužite roke.
  • uporabljajte common sense, vendar bodite previdni in odgovorni do sebe ter drugih
  • če se slabo počutite, ostanite doma
  • sanitarije razkužujemo po priporočilih na eno uro, mize in ostale površine so razkužene na redni bazi. Na različnih lokacijah imamo postavljene dezinfektorje.
  • če vidite, da se kdo obnaša neodgovorno ali da kaže znake okužbe, to, prosimo, nemudoma sporočite osebju ali redarski službi

Date

Jun 21 2021
Expired!

Time

19:00 - 22:00
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki