Gov’t Mule Trst (Trieste), Teatro Politeama Rossetti, Italija

Gov’t Mule
Trst (Trieste) / Teatro Politeama Rossetti / Italija
torek, 21. 11. 2023, ob 20.30 h

FaceBook dogodek!

Nakup vstopnic: TicketOne
Nakup vstopnic: VivaTicket

Ko je skupina Gov’t Mule konec leta 2021 izdala za nagrado grammy nominirani album Heavy Load Blues, je le malo privržencev skupine uspelo uganiti, da gre le za prvi del projekta dveh albumov kitarista in pevca Warrena Haynesa ter njegovih kolegov, bobnarja Matta Abtsa, basista Jorgena Carlssona in klaviaturista Dannyja Louisa. Čeprav je bil Heavy Load Blues zasnovan kot studijski album v živo, ki raziskuje raznolikost bluesa, se je Haynes sredi tega ustvarjalnega potovanja znašel z neverjetno količino novega materiala, ki je segel izven te glasbene zvrsti. Rezultat je dvanajsti studijski album skupine Mule, osupljivi Peace…Like a River.

Album Peace…Like a River, ki sta ga koproducirala Warren Haynes in John Paterno, spretno združuje strukturo in spontanost. Kratke skladbe odlično sobivajo z značilnimi instrumentalnimi potovanji skupine, Haynesove lirične teme pa so lepilo za izjemno zvočno raznolikost nove plošče. Poleg prispevkov zgodovinskih sodelavcev zasedbe na albumu Peace…Like a River sodelujejo tudi nekateri prijatelji skupine Mule, med njimi Billy F. Gibbons, Billy Bob Thornton, Ruthie Foster, Ivan Neville in priznana kantavtorica in multiinstrumentalistka Celisse; izjemni umetniški talenti, ki še dodatno obogatijo poslušanje.

“Večina pesmi za novi album je nastala med lockdownom,” pravi Haynes in nadaljuje: “Zavestno sem se odločil, da ne bom napisal skladb, osredotočenih na Covid situacijo” Haynes je tako raje izbral, da bo v besedilih raziskal osebno notranjost ter odzivanje na čase lockdowna skozi katerega smo šli vsi. Warren dodaja: “Želel sem se osredotočiti na pozitivne stvari: kaj se lahko naučiš, pri čemer je še posebej vredno spoznanje, da pričneš stvari, ki so bile nekdaj samoumevne, močno ceniti.”

“Naše poslanstvo je bilo vedno ustvarjanje glasbe, ki ne posnema drugih izvajalcev, četudi gre za njihove vplive,” razkriva Haynes ter ugotavlja, da je ni stvari v novih časih, ki ga ne bi razveselila bolj, kot sleherni komentar naključnega poslušalca novega albuma Peace…Like a River, ki bi ob vtisih navdušeno sklenil: ‘Mar poslušam ploščo iz 70. let? Ker ne morem verjeti, kako to da sem jo takrat spregledal oziroma preslišal.”


Date

Nov 21 2023
Expired!

Time

20:30 - 23:30

Location

Teatro Politeama Rossetti
Largo Giorgio Gaber, 1 - 34126 Trieste
Website
https://www.ilrossetti.it/it/

Organizer

Teatro Stabile del Friuli Venezia Giulia
Phone
040 3593511
Email
info@ilrossetti.it
Website
https://www.ilrossetti.it/it/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki