Grace Jones, Zagreb (ŠRC Šalata), Hrvaška

Grace Jones premierno v Zagrebu !

ŠRC Šalata, Zagreb
četrtek, 4. julija 2024, ob 20.00 uri

Nakup vstopnic: Eventim.si
Nakup vstopnic: Eventim.hr

Facebook dogodek!

Glasbena ikona Grace Jones prihaja 4. 7. 2024 na premierni zagrebški koncert, ki je napovedan na prizorišču ŠRC Šalata.

Ena najbolj prepoznavnih figur svetovne glasbene scene Grace Jones že štiri desetletja definira glasbo, modo in umetnost in predstavlja neobhodni del enciklopedije o pop kulturi. Veliki samostojni koncert na odprtem prizorišču in v središču Zagreba bo velika priložnost za vse, ki bodo želeli prisluhniti kariernemu preseku glasbenega delovanja te neponovljive ikone.

Avtorica, pevka, glasbenica in model jamajškega porekla, je svetu poklonila opus, ki že sodi med klasike glasbe. Sem zagotovo sodita mdr. njena albuma “Warm Leatherette” in “Nightclubbing” ter singli Private Life, Pull Up to the Bumper, I’ve Seen That Face Before in Slave to the Rhythm, s katerimi je mešala štrene na vrhu svetovnih glasbenih lestvic. Od kariere modela iz sedemdesetih do ikone Studia 54, filmske kariere z igralskimi vlogami v filmih “Vamp”, “Conan the Destroyer” in “A View to a Kill”, do nepozabnih nastopov, ostaja Grace Jones znana po svoji androgeni pojavi, ki ji je zabetonirala mesto v pop kulturi.

VH1 jo je uvrstil na seznam stotih najpomembnejših žensk rock ‘n’ rolla, Billboard pa na seznam štiridesetih največjih imen klubske kulture. Kariero je začela kot muza mnogim fotografom, danes pa jo mnogi glasbeniki in umetniki citirajo kot vzor, med njimi: Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Róisín Murphy in Nile Rodgers. Dokumentarni film “Grace Jones: Bloodlight and Bami”, kot tudi memoari ironično poimenovani “I’ll Never Write My Memoirs” dostavljajo intimni uvid v življenje velike glasbene in modne ikone.

Leta 2008 se je Grace vrnila na sceno z novim albumom “Hurricane”, ki nikakor ni ostal spregledan. Od takrat dalje ni prenehala z nastopi, na pozornici pa ohranja tudi na zrela leta vso svojo originalnosti, ki jo zaznamuje vse od začetkov kariere. Koncerti, ki vključujejo originalno oziroma izvirno kostumografijo in pokajo od energičnosti in provokativnosti, so del sijajnih koncertnih nastopov, s katerimi Grace Jones vedno znova izkazujejo brezčasni artizem živeče ikone.

Vstopnice za koncert na ŠRC Šalati krenejo v prodajo v sredo 31. 1. 2024 ob deseti uri, zgodnja cena vstopnic pa znaša 59,00€. Ko poide kontingent ‘early bird’ vstopnic, se bo  njihova cena povzpela na 64,00€. Cena vstopnic na VIP tribunah znaša 89,00€. Kupite jih lahko na medmrežju preko sistema Eventim, kot tudi na mnogih drugih prodajnih mestih na Hrvaškem: Dirty Old Shop, Rockmark  in Dallas Music Shop na Reki.


 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Jul 04 2024

Time

20:00 - 23:30

Location

ŠRC Šalata
Schlosserove Stube 2, 10000, Zagreb, Hrvaška
Website
https://www.facebook.com/srcsalata
LAA (Los Angeles Agency)

Organizer

LAA (Los Angeles Agency)
Website
https://www.laa.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki