Hollywood Vampires (supp. King Foo) Klam (Burg Clam) Avstrija

Hollywood Vampires (predskupina King Foo)
Klam / Burg Clam / Avstrija
sobota, 1. 7. 2023, vrata ob 16.00 uri

Nakup vstopnic!

Treh let čakanja je konec! Na idiličnem grajskem prizorišču Burg Clam bodo namreč v soboto 1. 7. 2023 nastopili Hollywood Vampires. Gre za superorock senzacijo, ki jo zastopajo imena: Johnny Depp, Alice Cooper in Joe Perry (Aerosmith). V repertoarju bodo izvajali tako svoje skladbe, kot tudi klasike rocka in rolla!

Ob petih nastopih v Nemčiji, ki se bodo odvili med 20. 6. in 30. 6., je sobotni dan 1. 7. 2023 torej rezerviran za obisk tega imenitnega izvajalca v Avstriji.

Skupina, kot jo je poimenoval Alice Cooper – “najbolj draga ‘cover’ skupina na svetu”, bodo tokrat za razliko od nastopa leta 2015, ko so se že zglasili v Burg Clamu, izvajali svež avtorski material iz svojega drugega albuma “Rise” (2019), seveda pa ne bodo ostali ravnodušni niti do materiala iz istoimenskega studijskega prvenca izdanega leta 2015, ki je zastopan mdr.  tudi s predelavami klasik rocka, kot so: Whole Lotta Love (Led Zeppelin), Cold Turkey (John Lennon) in My Generation (The Who). Na albumu “Rise” je 13 originalnih avtorskih kompozicij ter tri dodatne predelave klasik, mdr. Heroes, ki jo prepeva Johnny Depp in je lep čas ob izidu držala prvo mesto na iTunesovi lestvici rock in metal singlov. Heroes je originalno posnel David Bowie med julijem in avgustom leta 1977 v berlinskem studiu Hansa.

Nekaj pa je nepogrešljivega: peklenski trio – ‘trio infernale’ ter njegovi štirje kompanjoni vnašajo v komponiranje glasbe oziroma svojega nard rocka le brezmejni užitek.

Nedvomno je da morate vstopnico za poletni koncert v družbi hollywoodske filmske megazvezde, ikone shock rocka ter kitarista ene najuspešnejših rock zasedb vseh časov, preprosto imeti!

“V začetku smo se pogovarjali le o tem, da bi z delovanjem počastili spomin na naše maratonske pivce, ki so preminili in se vpisali v zgodovino rocka skozi sedemdeseta: In Jimi Hendrix, John Bonham, Jim Morrison in drugi”, je dejal Alice Cooper v intervjuju. “Zato smo leta 2015 sestavili skupino, ki naj bi nastopala po lokalih.”

Hollywood Vampires je bilo ime kluba sredi Los Angelesa v katerem so se zbirali slavni gostje in ki ga je v sedemdesetih soustanovil Alice Cooper.

V času izida svojega drugega albuma “Rise” (earMUSIC 2019) je Joe Perry povedal sledeče: “Nismo želeli da bi album zvenel kot Alice Cooper album, niti da bi zvenel kot Alice Cooper album. Ta plošča je dokazilo o tem, da je vsak nanjo prispeval najboljše kar prinaša njegov talent, brez da bi kdo komu škilil preko ramen v njegove zapiske.”

Ko Hollywood Vampires letijo s polnim vetrom in razponom skozi svoje večerne nastope, drži sledeče zagotovo. Njihovi nastopi so dogodki (rock) praznovanja v letu 2023!

King Foo:
Skupina je nastala leta 2013. V prvotni zasedbi so bili Matej Sušnik, Urška Majdič, Peter Hudnik in Rok Golob. Skupaj so posneli svojo prvo avtorsko pesem z naslovom »Funky Foo Ride«, za katero so posneli tudi svoj prvi videospot. Po »Hot« je leta 2014 sledil njihov prvi singel v slovenskem jeziku »Nenavadno je OK«, ki ga je avtomobilsko podjetje Škoda uporabilo v svoji reklami.

Majdičeva je leta 2015 zaradi drugih obveznosti (dela na radiu) skupino zapustila. Nadomestila jo je srbska pevka Aleksandra Josić, ki je bila finalistka na srbskem šovu Ja imam talenat (osvojila je 3. mesto). Prva pesem, ki so jo posneli v novi postavitvi, je bila »Galaksije bežijo«. Žanrsko sodijo med rock, indie rock, fusion, blues, funk, pop, sami pa svoje glasbeno ustvarjanje označujejo kot “FOOsion”.

2016 so nastopili na Slovenski popevki, ki je potekala v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe, z balado »Začaraj me«. Strokovna žirija jih je uvrstila v superfinale, kjer so končali na 3. mestu, Aleksandra Josić je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo, Rok Golob pa za najboljši aranžma. V istem letu sta izšla še dva avtorska singla, »Dance Without Moving« ter »Kristal«.

2017 so se vrnili na festivalski oder in se februarja udeležili Eme – z »Wild Ride« so se uvrstili v finale. Marca, junija in septembra so se podali na mini turnejo po Srbiji (Beograd, Paraćin, Petrovac). Junija so na osrednji državni proslavi ob dnevu državnosti nastopili s »Ti si rekel sonce«, priredbo popevke Iva Mojzerja. Sledila je štirimesečna poletna turneja po slovenskih klubih in festivalih (npr. mariborski Lent), oktobra pa mini turneja po Švici (Ženeva, Avenches, Montreux).

Novembra 2017 so izdali svoj albumski prvenec GalaXie, ki so ga javnosti premierno predstavili v ljubljanskem klubu Cirkus 9. novembra. Februarja 2018 bodo znova nastopili na prireditvi EMA 2018, slovenskem izboru predstavnika za pesem Evrovizije s pesmijo, ki nosi delovni naslov Žive sanje.

Leta 2022 je prvotnega kitarista zamenjal Marko Smiljanić.
(vir: Wikipedia)


Date

Jul 01 2023
Expired!

Time

16:00 - 23:55

Location

Burg Clam
Burgmuseum Clam · Burg Clam bei Grein · Sperken 1 · A-4352 Klam · Oberösterreich
Website
https://www.burgclam.com/
Barracuda Entertainment

Organizer

Barracuda Entertainment
Phone
+43 1 522 522 0 11
Email
office@barracudamusic.at
Website
https://www.barracudamusic.at/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki