Rammstein, Padova (Stadio Euganeo), Italija

Rammstein (support Abélard)
sobota, 1. 7. 2023, vrata od 15.00 ure dalje / začetek koncerta ob 20.00 uri
Padova / Stadio Euganeo / Italija

Nakup vstopnic!


Rammstein se vračajo na koncertna prizorišča in naznanjajo še tretjič v svoji slikoviti karieri veliko evropsko stadionsko turnejo, ki se bo vila skozi poletje 2023.

Tako bodo Rammstein 1. 7. 2023 nastopili v sklopu svoje nove turneje tudi v italijanski Padovi. Gre za edini koncert v Italiji v sklopu nove turneje skupine.

Kaj pomeni koncert skupine Rammstein, je bilo do tega dne že mnogokrat opisano v mnogih glasbenih medijih – mdr. se to nanaša na odrsko konstrukcijo s stolpi, ki presegajo višino strehe stadionov, šov poln ognja in plamenov, perfektno uigran in izpiljeno dirigiran nastop ter polno malho humorja in patosa, kar dela to skupino za absoluten glasbeni in izvedbeni unikat v svetovnem merilu. Prav spektakularni koncerti podprti z obiljem pirotehnike, kot tudi kontroverznost, ki spremlja kariero skupine, je prispevalo v veliki meri k nezadržnemu vzponu te skupine, ki jo tako postala silno priljubljena in obče prepoznana v svetovnem merilu.

Rammstein so nemška glasbena zasedba, ki je bila ustanovljena leta 1994 v Berlinu. Skupino zastopajo Till Lindemann (vokal), Richard Kruspe (solo kitara, spremljevalni vokal), Paul Landers (ritem kitara, spremljevalni vokal), Oliver ‘Ollie’ Riedel (bas kitara), Christoph ‘Doom’ Schneider (bobni, elektronska tolkala) in Christian ‘Flake’ Lorenz (klaviature). Skupina je prepoznana po svojevrstnem slogu, ki se je s svojo vizijo alternativnega in industrial metala, vpisala med najvidnejše predstavnice žanrske oznake ‘Neue Deutsche Härte’ scene. Vse njihove skladbe so domala v celoti izvedene v nemškem jeziku. V karieri so prodali preko 22. milijonov albumov po celem svetu ter so ena redkih skupin, ki ni spreminjala svoje postave vse od ustanovitve dalje. Rammstein so zanimivi in posebni tudi po tem, da so ena redkih skupin, ki je postala komercialno uspešna po celem svetu ne glede na to, da izvajajo svojo glasbo izključno v Nemščini.

Svoj prvi album “Herzeleid” so Rammstein izdali leta 1995. “Herzeleid” vsebuje čudaško, a vznemirljivo kombiniranje metala z vplivi elektronskih žanrov, Rammstein pa so se pri tem navdihovali nad deli skupin, kot mdr.: Kraftwerk, Depeche Mode in Nine Inch Nails. Skupina se je takoj s prvim albumom usidrala v ‘podtalju’ eksperimentalnih alternativno metalskih zasedb. Naslednji album “Sehnsucht” (1997), ki vsebuje famozni single Du Hast, je skupini odprl vrata tudi v ZDA in Rammstein so se tako leta 1999 na svoji turneji in v vlogi predskupine, priključili legendarnim Kiss. Tretji album “Mutter”, ki je izšel leta 2001, pa je skupino ustoličil na pročelju novih super zvezd heavy metal glasbe, njihovo glasbo pa so uporabili celo za glasbeno podlago nekaterih filmskih uspenic, kot:  “Matrix”, “Resident Evil” in “xXx”.

Najmočnejši adut skupine pa so seveda njeni koncertni nastopi! Na teh nastopih je masivni zvočni zid, ki ga Rammstein razvijejo v živo, nenehno podprt s koncizno rabo serije dodatnih učinkov. Te učinke zastopajo številne eksplozije, orjaške salve plamen ter ostalih odrskih ‘coprnij’, kar dodaja koncertnim spektaklom skupine absolutni unikat znotraj žanra, ki ga Rammstein zastopajo, ter obenem pedigre skupine, ki slovi po najbolj spektakularnih in fascinantnih predstavah, ki jih je mogoče prirediti na odru!

Rammstein bodo na novi turneji predstavljali tudi svoj najnovejši studijski dosežek, to je skupno osmi album “Zeit”, ki je izšel v lanskem letu.

Vstopnice so na razpolago od 10 ure, 8. 9. 2022 dalje!


Date

Jul 01 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:55

Location

Stadio Euganeo
Viale Nereo Rocco, 60, 35136 Padova
Zed Live

Organizer

Zed Live
Website
https://zedlive.com/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki