Steve Hackett, Palmanova (Piazza Grande), Italija

STEVE HACKETT na turneji “Genesis Revisited – Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights” 13. 17. 2023 v Palmanovi (Piazza Grande di Palmanova), Italija!

četrtek, 13. 7. 2023, ob 21. 30 h

Nakup vstopnic!

Dodatne informacije!

Steve Hackett, eden glavnih inovatorjev v igranju električne kitare v zgodovini rocka ter nepozabna prva kitara klasične ere progresivnorockovskih titanov Genesis, se v letošnjem poletju znova vrača na italijansko turnejo! V sklopu te bo v četrtek 13. 7. 2023 obiskal Palmanovo, kjer bo nastopil na tamkajšnjem glavnem trgu (Piazza Grande).

Gospod Hackett se vrača na evropske odre s posebnim repertoarjem na katerem bo obeleževal petdeseto obletnico izida Genesis albuma “Foxtrot” (1972), ki ga bo na koncertnih večerih izvajal v celoti. Repertoar bo založen tudi s skladbami Hackettove bogate samostojne kariere oziroma vrhunci le-te.

O Steve Hackettu:

Steve Hackett, s pravim imenom Stephen Richard Hackett (rojen 12. 2. 1950) je angleški glasbenik, kitarist, komponist, producent in pevec, ki je prvikrat opozoril nase ob priključitvi ikonskim progresivnim rockerjem Genesis, pri katerih je igral kitaro med letoma 1971 in 1977 ter posnel šest klasičnih Genesis albumov, tri koncertne albume, sedem singlov in en EP. Let 2010 je bil Steve Hackett kot del klsaične postave Genesis sprejet v hišo slavnih rock’n’rolla (Rock and Roll Hall of Fame). ko je leta 1977  Hackett zapustil Genesis, se je osredotočil na samostojno glasbeno kariero.

Hackett je svoj studijski prvenec “Voyage of the Acolyte” izdal še kot  član zasedbe Genesis. Album je izšel leta 1975. Od leta 1978 oziroma v obdobju po Genesis, ko je krenil na samostojno pot, slovi njegova kariera po seriji izdanih samostojnih albumov. Leta 1986 je Hackett s Steve Howeom (Yes) so-ustanovil superskupino GTR, ki je izdala istoimenski studijski prvenec. Ta se je usidral na 11. mestu Billboardove lestvice 200 najbolje prodajanih albumov ter navrgel skupini Top 20 hit za skladbo When the Heart Rules the Mind. Hackett je GTR leta 1987 zapustil ter se vrnil k samostojni karieri. Od takrat dalje, pa vse do danes aktivno snema novo glasbo ter opravlja turneje širom sveta.

Hackettov glasbeni opus zaokroža mnogo glasbenih žanrov in staplja žanrske mejnike. Tudi potem, ko je zapustil Genesis, je v izrazu ostal zvest progresivnemu rocku, vendar pa je v svojih delih raziskoval tudi druge glasbene žanre, vse od pop glasbe, bluesa, svetovne glasbe in še posebej klasične glasbe.

Steve Hackett je svetu prvi predstavil tehniki ‘dvoročnega tapinga ter ‘sweep pickinga’, davno preden sta se pojavila na sceni Eddie Van Hallen in Brian May.

Hackett je s svojo inovativnostjo vplival mdr. tudi na kitarska asa, kot sta mdr. Alex Lifeson (Rush) in Steve Rothery (Marillion).

Steve Hackett je svoj zadnji in še vedno aktualni, to je skupno 26. studijski album samostojne kariere z naslovom “Surrender Of Silence”, izdal v lanskem septembru, pri nemški založbi Insideout Records.

Na koncertu v Padovi bo Steve Hackett del repertoarja podredil izvedbi Genesis klasik oziroma celotnemu albumu “Foxtrot (1972), del koncertnega večera pa bo posvečen tudi najvidnejšim delom njegove razkošne glasbene kariere, na čelu z zadnjim albumom “Surrender Of Silence”.


Date

Jul 13 2023
Expired!

Time

21:30 - 23:55

Location

Piazza Grande di Palmanova
33057 Palmanova
Azalea Promotion

Organizer

Azalea Promotion
Website
https://www.azalea.it/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki