Exploring Birdsong predstavljajo novi single in video “Bear The Weight”

Exploring Birdsong 2022 (press/promo)
0 53

Exploring Birdsong, britanski progresivni trio, predstavlja osupljiv novi video in single za skladbo Bear The Weight, ki ga lahko preverite spodaj.

Single Bear The Weight izhaja iz prihajajočega novega EP-ja “Dancing In The Face Of Danger”, ki je napovedan za 24. 3. 2023, pri založbi Long Branch Records.

Novi EP bo nasledil predhodnika “The Thing With Feathers”, ki je izšel leta 2019.

“Single ‘Bear The Weight’ je prešel različne spremembe v strukturah odkar je nastalo leta 2019 ogrodje zanj, hkrati s tem pa vsebuje enega najljubših refrenskih napevov, ko pride do izbire o tem v našem kolektivu”, pravi skupina.

“Kar se sporočila tiče, gre za konceptualno skladbo, ki pripoveduje o tem kako gradi skupina tisočih delavcev proti svojih volji ogromne stavbe in strukture.”

“So le številke in vse kar jih lahko odreši teh obvez je smrt. A ker vedo, da jih na njihovem mestu lahko nadomesti le nekdo drug, ki bo pahnjen v enako usodo, kljubujejo dalje, saj ne privoščijo nekomu drugemu, da doživlja enako izkušnjo. Zato nadaljujejo. ‘Nosimo breme, da branimo tistega, ki bi lahko zavzel naše mesto’.”

EP “Dancing In The Face Of Danger”, ki ga lahko že prednaročite, je bil posnet in miksan v studiu Northstone, v kraju Bridgend.

Exploring Birdsong so pred tem izdali video za single Ever The Optimist, ki se prav tako nahaja na najnovejšem EP-ju (spodaj).

Seznam skladb na EP-ju “Dancing In The Face Of Danger”:
1. Pyre
2. The Way Down
3. Bear the Weight
4. Ever the Optimist
5. No Longer We Lie

Exploring Birdsong so: Lynsey Ward, Jonny Knight in Matt Harrison.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki