First Fragment predstavljajo single “Solus”

FIRST FRAGMENT 2021 (promo)
0 34

First Framgent, neo-klasični in tehnični death metalci iz kanadskega Quebeca (Longueuil), predstavljajo tretji single iz prihajajočega novega studijskega albuma “Gloire Eternelle”, ki bo izšel pri založbi Unique Leader Records 29. 10. 2021. Skupina je v letošnjem juliju že predstavila prvi single Pantheum, ki mu je sledil v avgustu drugi single La Veuve & Le Martyr. Vse tri single lahko preverite spodaj.

Album lahko že prednaročite.

Vsa besedila in koncepte za skladbe je prispeval David AB, vse skladbe je skomponiral Phil Tougas z izjemo Sonata in Mi mineaur, ter skladb Ataraxie in Soif Brûlante, ki sta jih napisala skupaj katere avtorja sta Phil Tougas in Gabriel Brault-Pilon. Vse aranžmaje so prispevali Tougas, Forest, Wells, Miller in Brault-Pilon. Album “Gloire Éternelle” je nastajal v dolgem časovnem presledku med letoma 2006 in 2021, posnet pa je bil med lanskim in letošnjim februarjem.

Album je produciral kitarist skupine First Fragment Phil Tougas, miks je opravil Hugues Deslauriers v studiu Roarrr Sound Studios (Montreal), masterizacijo zvoka na albumu pa Mathieu Marcotte prav tako v montrealskem studiu Humanoise Studios.

Ilustracije za album in naslovnico je ustvaril Adam Burke (studio Nightjar), za oblikovanje ovitkov in knjižice je poskrbel Chimère Noire, logo skupine pa je ustvaril Charles Benoit.

Znan je seznam skladb na albumu:
1. Gloire Éternelle
2. Solus
3. La Veuve et Le Martyr
4. Pantheum
5. De Chair et de Haine
6. Sonata en Mi mineur
7. Ataraxie
8. Soif Brûlante
9. In’el
10. Mort éphémère

First Fragment so:
David AB – glavni vokal & spremljevalni vokal
Phil Tougas – glavne &ritem kitare, klasična kitara, spremljevalni vokal
Nick “Thriller” Miller – glavne & ritem kitare
Dominic “Forest” Lapointe – ‘fretless’ bas kitara
Nicholas “Le Fou” Wells – bobni & tolkala, spremljevalni vokal

Sodelujoči glasbeniki:
Vincent Savary (Ex-First Fragment) – druga solaža na bas kitari v skladbi In’el
Steven Henry – dodatni spremljevalni vokal v skladbi In’el
David AB, Phil Tougas, Nicholas Wells & Steven Henry – vokalni zbori

First Fragment Facebook profil!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki