Focus najavljajo album “Focus 12”!

0 49

Focus, nizozemske legende progresivnega rocka, bodo izdale svoj dvanajsti studijski album, pomenljivo poimenovan kot “Focus 12” pri založbi Spirit of Unicorn Music. Datum izida albuma je 5. 7. 2024.

Skupina, ki jo je ustanovil leta 1969 Hamondist in flavtist Thijs van Leer, je v začetku sedemdesetih hitro stopila v ospredje živahnega progresivnorockovskega gibanja.

V današnji Focus postavi se nahajata še vedno Hamondist in flavtist For Thijs van Leer, ki jih šteje 75. let in bobnar Pierre van der Linden, ki jih šteje 78. Večino novega albuma je skomponiral van Leer, ki je glede na uradni promocijski tekst vezan na album vestno vstajal vsak dan že ob pol petih zjutraj, da bi se posvečal komponiranju.

Najnovejši album sta producirala preostala dva člana kvarteta Udo Pannekeet in Menno Gootjes. Album je bil posnet v studiu Wisseloord na Nizozemskem.

Naslovnico za album “Focus 12” je prispeval znameniti Roger Dean.

Album “Focus 12” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Focus 12”:
1. Fjord Focus
2. Focus 13
3. Béla
4. Meta Indefinita
5. All Aboard
6. Born To Be You
7. Nura
8. Bowie
9. Positano
10. Gaia

Focus so:
Thijs van Leer – flavta, Hammond, sintetizatorji
Menno Gootjes – kitara, klavir, sintetizatorji
Pierre van der Linden – bobni, tolkala
Udo Pannekeet – bas kitara, sintetizatorji, programiranje


Focus – “Focus 12” (2024, Spirit of Unicorn Music)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki