Focus napovedujejo izid novega albuma “Focus 50”

FOCUS 2021
0 46

Focus – legendarni nizozemski progesivni rockerji-, bodo svojih prvin 50 let delovanja obeležili z izdajo novega studijskega albuma z nazivom “Focus 50”. Zaboj, ki bo vseboval kar tri CD-je in Blu-ray, bo izšel 30. 4. 2021, pri založbi Cherry Red Records.

In več. Glede na situacijo s pandemijo, ki ji ni videti konca, se je skupina odločila, da bo preživela letošnje leto ob praznovanju svojega Abrahama, ki bo kulminiralo v vrhunec takoj ob začetku leta 2022, ko bo vsem sledil že naslednji studijski album.

Če se osredotočimo na vsebino prihajajočega zaboja in albuma “Focus 50”, bo ta vsebovala ob novem albumu dvojni CD in Blu-ray, na katerem se bo nahajal koncert, ki je bil posnet na prizorišču Nitteroi, v brazilskem Rio de Janeiru leta 2017. Na tem koncertu so Focus igrali repertoar, ki je vključeval vse ere delovanja skupine, in ki vsekakor ni zanemaril najbolj pomembnih skladb njihove dolgožive kariere vključno s klasikami House of the King, Hocus Pocus ter Sylvia.

V zaboj “Focus 50” bo dodan tudi CD z nazivom “Completely Focused” na katerem se bo nahajalo 12 klasik skupine odigranih in posnetkih na novo in v aktualni postavi: Thijs van Leer (klaviature, flavta, vokal), Pierre van der Linden (bobni), Menno Gootjes (kitara) in Udo Pannekeet (bas kitara).

Te skladbe je skupina posnela v času ‘lockdown-a’, za zvočni miks pa je poskrbel Udo Pannekeet.

Poleg bo priložena tudi obsežna knjižica z zapisi članov skupine, njihovega dolgoletnega tehnika Geerta Scheijgronda in južnoameriškega lokalnega promotorja Marcela Castra, s katerim sodelujejo Focus že vrsto let, in ki jih je pripeljal v Rio.

“Focus 50” lahko že prednaročite!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki