Fosilni kačjerep poimenovan po Rotting Christ!

foto: BOŠTJAN KEPIC 2019
0 209

Rotting Christ – znamenite grške black metalce -, je doletela posebna čast, saj je so po skupini poimenovali novo odkriti fosil kačjerepa!

Raziskovalci prirodoslovnega muzeja v Luksemburgu so se namreč odločili, da  novo odkriti najdbi fosilne vrste kačjerepa podelijo ime bratov Sakisa in Themisa Tolisa, ki sta nosilna člana grških ekstremnih metalcev iz Aten, Rotting Christ.

Dr. Ben Thuy in dr. Lea Numberger, ki sta v študiji potrdila odkritje nove vrste kačjerepa, sta ji dodelila znanstveno ime Brezinacantha Tolis (Brezinacantha tolis).

Razred kačjerepov (znanstveno Ophiuroidea) je skupina iglokožcev (deblo Echinodermata), kamor prištevamo še: morske ježke, morske zvezde, brizgače in morske lilije.

Ker sta oba znanstvenika velika oboževalca skupine Rotting Christ, sta način življenja kačjerepov povezala z naravo black metalske glasbe skupine. Med drugim sta povedala sledeče: “Fosilni organizem pripada skupini, ki je že pred mnogo, mnogo milijoni let naseljevala globokomorska dna prazgodovinskih oceanov. Osebki te vrste se v pravem mrhovinarskem slogu prehranjujejo z detritom in odmrlimi organizmi. Predstavljajte si, da se nahajate v okolju morskega ekosistema, polnega toksičnih metabolitov, razpadajočih in gnijočih organizmov, sredi črnine najbolj črnega oceanskega dna, ki za piko na i vsebuje še nizke vrednosti kisika. Bolj črnometalsko od tega najbrž ne gre!”

Sakis Tolis se je že odzval na podeljeno priznanje: “Globoko se zahvaljujem paleontološki komuni, še posebej Dr. Benu Thuyu in dr. Lei Numberger, ki sta fosil poimenovala po meni. To je zame ena največjih časti, ki sem jih bil deležen v življenju, tako na osebni ravni, pa tudi kot glasbenik. Takšno priznanje me v teh divjih časih dodatno polni z ustvarjalno energijo. Brezinacantha Tolis se nahaja v prirodoslovnem muzeju v Maastrichtu. Če boste blizu muzeja, si jo le oglejte.”

Na fotografiji: Sakis Tolis med koncertom Rotting Christ, 19. 11. 2019, v Grazu (Dom Im Berg, Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki