Gazpacho predstavljajo novi single “Clockwork”

KSCOPE RECORDS 2020
0 41

Gazpacho, norveški progresivni rockerji, predstavljajo nov single za skladbo Clockwork, ki se bo nahajal na prihajajočem novem studijskem albumu skupine z naslovom “Fireworker”. Novi album bo izšel 18. 9. 2020 pri založbi Kscope Records. Skladbi Clockwork lahko prisluhnete spodaj.

Fireworker je – kot večina dosedanjih Gazpacho albumov – nova konceptualizirana avantura, ki se to pot ukvarja s predpostavko, da je človeštvo nadzorovano s strani vsevednega in nezmotljivega bitja, ki za svoj neminljivi obstoj brezkompromisno išče in izkorišča različne možnosti za svoje uspešno razmnoževanje in posledično širjenje vrste.

“V našem umu prebiva del, ki je jasno ločen od zavesti. Pravim mu ‘fireworker’ ali kuščar ali pa kar ‘vesoljni kavboj’,” razlaga stvarnik koncepta in klaviaturist skupine Thomas Anderson in nadaljuje: “To je večna in nezlomljiva življenjska sila, ki preživi vsako človeško generacijo, vedno znova razvije novo vrstno različico, ki prebiva v vsakem od nas. Razvija se skupaj z nami, ob rabi naše zavesti ter nas vsakokrat pretenta, ko nadzoruje naše aktivnosti.”

Anderson razlaga dalje: “Da bi dosegel svoje cilje in nas izkoristil za svoje potrebe, bo ‘fireworker’ blokiral tiste dele našega uma, kjer se nahajata občutka za odpor in obžalovanje, to pa pomeni, da ga ne moremo zaustaviti!”

“Zavestni del našega uma bo pravzaprav ‘racionaliziral in legitimiral’ takšne misli, zato da nikdar nismo v stanju, v katerem bi lahko odkrili kreaturo, ki ždi v zakulisju vsega dogajanja,” še pojasni Anderson.

“Ne glede na to, kako zaznavamo lastno identiteto, izpolnitev, dosežke in vrednote, predstavljamo samo ožilje ‘razumnosti’, ki ga bitje izkorišča. To počne, dokler nas potrebuje.”

Anderson dodaja: “Če boš sprejel to igro, te bo bitje nagradilo kot majhnega otroka in počutil se boš fantastično, sicer pa boš ostro kaznovan!” “Fireworker” bo dostopen kot CD, dvojni 180-gramski črni vinil in v digitalnem formatu

Album lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Fireworker” je sledeč:
1. Space Cowboy
2. Hourglass
3. Fireworker
4. Antique
5. Sapien


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki