Gentle Giant predstavljajo Animirani video za “Free Hand” klasiko “Tolybont”

GENTLE GIANT
0 58

Gentle Giant so izdali novi animirani video za skladbo Tolybont. Video je režiral Dan Melius. Video lahko pogledate spodaj. V začetku letošnjega maja je skupina predstavila podoben video za klasiko Just The Same, na dan izida ponatisa albuma “Free Hand” pa še video v režiji Gerarda Gonzáleza za klasiko On Reflecion (obe spodaj).

Gre za za zvočni remiks pesmi, ki ga je ob tej priložnosti opravil Steven Wilson in bo del ponatisa Gentle Giant albuma “Free Hand” (RockLine recenzija), ki je ponovno izšel 25. 6. 2021.

Talybont je bila ena od točk, ki jo je skupina napisala za sprva mišljeno glasbeno podlago filma o Robinu Hoodu, ki bi moral biti v času nastanka te glasbe posnet in v katerem bi naj bi zaigrala Stanley Baker in Peter Finch.

“Filma o Robin Hoodu ni bilo torej nikoli, napisane pa je bilo nekaj glasbe”, pravi skupina in dodaja: “Tolybont z albuma “Free Hand” je bil mišljen kot del glasbene podlage za film.”

Steven Wilson, ki je poskrbel za celotni remiks albuma “The Power And The Glory” leta 2014, je znova prevzel to vlogo tudi za “Free Hand”. Album je doživel zvočno obdelavo “Dolby Atmos, 5.1 surround sound” tehniki, vsaka skladba pa je deležna tudi vizualne animacije, ki jih bo vseboval dodatni Blu-ray.

V embalaži digipak CDja so vsebovani trije različni miksi, vključno z originalnim. Na voljo je tudi vinlni ponatis in sicer v originalni zvočni produkciji in v verziji Wilsonovega zvočnega remiksa. Količinsko omejena naklada vinila je natisnjena tudi v transparentni rdeči barvi.

Ponatisnjeno verzijo albuma “Free Hand” lahko že naročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki