ESP predstavlja pet novih modelov svojih kitar z Alexi Laiho podpisom!

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2018
0 57

Pri proizvajalcu kitar ESP Guitars so podali naslednjo uradno izjavo:

“Ob koncu leta 2020, ki je bilo v vseh ozirih leto polno preizkušenj, smo izvedeli, da je preminil Alexi Laiho. To je bil za mnoge v našem podjetju velik šok, saj smo v obdobju, ko je Alexi zastopal naše kitare s svojim podpisanimi modelom, postali veliki prijatelji tudi na medosebni ravni. Alexi je bil iskriv, prijazen, lojalen in neverjetno nadarjen glasbenik katerega vpliv na moderno podobo metala, nikakor ne more ostati spregledan oziroma prezrt. Alexi se je k ESP priključil leta 2002, leta 2006 pa smo predstavili prvo serijo kitar z njegovim podpisom.”

“Leta 2019 so tesno sodelovali za Alexijem, da bi skupaj ustvarili prve nove modele s katerimi bi razširili njegovo serijo kitar. Alexi je bil nad novimi modeli, ki jih je razvijal v tesni navezi s podjetjem ESP, zelo navdušen, nove modele pa je že pričel preizkušati na koncertnih nastopih Bodom After Midniight, kot tudi v studiu. Zanj je bilo zelo pomembno tudi to, da smo vse te modele ponudili v verziji “LTD Signature”, s čimer so postali dostopnejši tudi drugim kitaristom in njegovim privržencem širom sveta.” .

Alexijev pomen, kot ene najpomembnejših figur v igranju kitare živi dalje s temu petimi novimi modeli kitar njegove serije. Z njimi izkazujemo čast kitaristovi zapuščini, prav tako pa bo ta zapuščina še naprej navdihovala mnoge kitariste današnjega in jutrišnjega dne.”

Vse modele nove serije Laihovih ESP kitar, je že mogoče prednaročiti na spletni trgovini Musamaailma.

Na fotografiji: Alexi Laiho med nastopom Children of Bodom na festivalu Metaldays 2018, kar je bil tudi zadnji obisk Slovenije s strani skupine. Rockline fotoarhiv (foto: Sebastijan Videc, 2006-2021- vse pravice pridržane). Celotni prispevek lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki