Stratovorarius sredi snemanja novega studijskega albuma!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 68

Timo Kotipelto, vokalist legendarnih finskih powermetalcev Stratovarius, se je oglasil iz studia s krajšo izjavo s katero je prekinil nekajmesečno tišino skupine:

“V studiu sta me obiskala Jens (Johansson – klaviature), Matias (Kupiainen – kitara), skupaj pa ustvarjamo novi Stratovarius album. Priznati moram da so skladbe fenomenalne. Že sedaj. Še nekaj dela me čaka pri piljenju besedil ter seveda, da posnamemo vse pesmi. Pred nami so delavni meseci. Komaj čakam, da izdamo novi album. Enkrat v prihodnjem letu.”

Kot je že znano je ob koncu letošnjega maja izšla kompilacija posvečena Stratovarius z nazivom “Anthems Of The World”. Na njej je 16. skladb (spodaj je seznam), ki so posnete v novi režiji, pri tem pa so sodelovali mdr. Mike LePond (Symphony X), Mistheria (Bruce Dickinson, Vivaldi Metal Project), Beto Vazquez Infinity, Eagleheart, Sunrise, Marko Pukkila (Altaria), Bob Katsionis (Firewind), Patrik J Selleby (Bloodbound, Shadowquest), Juhani Malmberg (kitarist v zasedbi Tima Kotipelta).

Kompilacija je posebna po tem, da sodelujejo v teh novih izvedbah tudi člani skupine Stratovarius. Tisti iz trenutne postave, kot tudi nekdanji, med njimi tudi ustanovitelj skupine Timo Tolkki.

Seznam:
01. Destiny (StratospherE – StratovariuS Tribute (since 1999) – Feat. Timo Tolkki) (*) Mastered by Matias Kupiainen)
02. Hunting high and low (Kublai Kapsalis feat. Jari Behm (ex Stratovarius bassist) and Elmas MT (Vivaldi Metal Project)
03. Black Diamond (BETO VAZQUEZ INFINITY)
04. Distant Skies (Marko Pukkila feat. Juhani Malmberg (guitarist of Timo Kotipelto)
05. Eternity (Dark Horizon)
06. Hold on to your dream (Heart Attack feat. Bob Katsionis (Firewind)
07. Anthem of the world – Andrea Atzori Tales and Legends (On the vocals Patrik J Selleby (Bloodbound, Shadowquest)
08. Paradise Heaven Denies ) *Mastered by Matias Kupiainen 09. Shine in the dark (Magma Lake) * Mastered by Matias Kupiainen
10. Playing with fire (Gépmadár feat. @Peter Schrott (The Voice of Hungary)
11. Father Time (Iliour Griften feat. Mike LePond (Symphony X Mike LePond’s Silent Assassins), M° Mistheria (Vivaldi Metal Project, Bruce Dickinson of Iron Maiden and David Folchitto (*) Mastered by Matias Kupiainen
12. S.O.S. (EAGLEHEART)
13. The Kiss of Judas (Silent Saga)
14. Halcyon days – Sunrise

Na fotografiji: Timo Kotipelto med nastopom Stratovarius 12. 7. 2013 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki