Gentle Giant predstavljajo video novo posnete klasike “Proclamation”

0 73

Gentle Giant, britanske legende progresivnega rocka sedemdesetih, so se združili prvič po letu 1980, da posnamejo novo verzijo, kot tudi video za svojo klasiko Proclamation, ki izhaja iz kultnega Gentle Giant albuma “The Power And The Glory” (1974).

Video, ki je nastal na željo oboževalcev skupine, lahko v celoti predvajate spodaj.

Skupino v originalni postavi, je spravil skupaj Noah Shulman, sicer sin pevca skupine Dereka Shulmana. Obenem pa je pri nastajanju nove verzije skladbe Proclamation sodelovala tudi pisana druščina nekaterih vrhunskih glasbenikov, kot so: Jakko Jakszyk (King Crimson), Billy Sherwood (Yes), Lee Pomeroy (It Bites, Yes, Steve Hackett, Take That), Dan Reed (Dan Reed Network), Richard Hilton (Chic) in Mikey Heppner (Priestess).

Najbolj navdušujoče za Noaha Shulmana pri izpeljavi tega precej zahtevnega projekta, je bilo dejstvo, da je končno lahko slišal peti svojega očeta skladbo skupine Gentle Giant v njeni celoti. Vseh pet “preživelih” članov klasične postave skupine je tako po dolgih 40. letih, spet sodelovalo skupaj in sicer: Derek Shulman (vokal), Ray Shulman (bas kitara), Phil Shulman (pihala), Kerry Minnear (klaviature), Gary Green (kitara) in kar oba bobnarja Malcolm Mortimore in John Weathers. Nemara ob vsem tem niti ne preseneča, da je moral Noah vložiti največ naporov v prepričevanje svojega očeta, da je pristopil k temu projektu.

Noah pravi: “Kolikor se spominjam, ga ni bilo mogoče premakniti, dokler mu nisem poslal nekaj želja in predlogov privržencev skupine. Takrat je pričel spoznavati, da je zadeva resna in da bi ta video lahko predstavljal zanj vrsto velike zabave.” in nadaljuje: “Tako sem ga prosil, če lahko zapoje le nekaj vrstic te skladbe in če sem iskren – bil sem presenečen s kakšnim navdušenjem je to sprejel in kako dobro se je na to pripravil. Bil je eden tistih zelo redkih trenutkov, ko sem ga slišal peti karkoli od Gentle Giant. Ko je enkrat privolili, da bo sodeloval, sem vedel, da moram čim prej v kontakt s preostalimi člani, da bodo prispevali tudi sami svoje dele v skladbo. Moj najljubši trenutek v skladbi se nahaja nekje pred dvema minutama igralnega časa, ko vsi člani skupine zavpijejo družno tisti: Hail!”

Potem, ko so vsi sodelujoči odigrali in odpeli svoje dele, pa je za Noaha sledila nočna mora tehnične narave, povezana z logistiko, ko je sestavljal skupaj novo verzijo Proclamation, Noahovo garaštvo se je izplačalo, saj je rezultat fenomenalen.

Noah pripoveduje: “Sam sem prvenstveno podkovan oziroma izurjen v kreiranju videov in filmov, vendar pa mi niti na kraj pameti ni padlo, da bi se sploh lotil videa, dokler ni najprej skladba pod streho v obliki, kot se šika. Kakih 100 različnih linij, ki so bile odigrane v procesu nastajanja nove verzije skladbe Proclamation je združenih v celoten končni posnetek. Prebiral sem jih drugo za drugo in nizal skupaj .Samo za to sem potreboval celih pet dni. Potem je bilo treba odrezati zvočne ‘podaljške’, hkrati pa zagotoviti integracijo največjega možnega števila zaigranih linij vseh sodelujočih glasbenikov. Potem je bilo treba zvok uravnovesiti in doseči pravi miks. Za to sem se na pomoč obrnil k stricu Rayu (Ray Shulman, Gentle Giant basist op.p.), ki me je ohrabril, da deluje moja zvočna časovnica skladbe, kot prava nočna mora – oprosti Ray! Vendar nama je uspelo spraviti zadevo skupaj. Dosegla sva zelo dobro “uglasitev” in zelo sem vesel z rezultatom ter da je ta dosežek resničen prispevek, ki je nastal znotraj Gentle Giant družine!”

Noah dodaja: “Veliko je načrtov in stvari, ki so že v teku. Žal do Gentle Giant združitve ne bo prišlo….”

“Steven Wilson je poskrbel za remiks albuma “Free Hand” v Dolby Atmos sistemu, kot tudi 5.1 & “surround sound” sistemu. Prav tako je opravil remiks albumov “Interview” in “The Missing Piece” v 5.1 & “surround sound” tehniki, vse to pa naj bi izšlo v prihodnjem letu. Prav tako bo prihodnje leto izšlo nekaj koncertnih albumov, saj smo pred kratkim odkrili nekaj zelo kakovostnih posnetkov koncertnih nastopov Gentle Giant. To bo izdano na vinilnih ploščah in mogoče celo na CD-jih. Prav tako je v pripravi uradni Gentle Giant You Tube kanal, kot tudi Instagram profil, zato si vzemite čas in sledite dogajanjem na @gentlegiantband (IG) in uradnem Gentle Giant You Tube kanalu!” 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki