GHB (Grega Habič Band) se je priključil na bobnih Klemen Markelj – skupina napoveduje osmi album!

0 318

GHB (Grega Habič Band) so na svojem uradnem Facebook profilu sporočili, da se jim je na mestu bobnarja priključil nihče drug, kot eden najbolj izpopolnjenih slovenskih bobnarjev ta hip. Vrhunski in vsestranski Klemen Markelj!

Očitno bo v taboru skupine pestra delavna jesen, saj se je šef skupine in briljantni kitarski virtuoz, naravnost povedano jeseniški kitarski tajfun, Grega Habič odločil, da znova opravi nekaj rokad v sami zasedbi, kar prinaša najverjetneje odločni slogovni in zvočni obrat v komponiranju same glasbe.

Spodaj se nahaja tudi prvi novi zvočni posnetek oziroma novi GHB single s Klemen Markljem na bobnih. Gre za novo instrumentalno skladbo Manipulator. S povsem novo in svežo avtorsko glasbo skupine in prvim singlom, najavljajo GHB tudi nov studijski album. Skupno osmi album skupine nosi zaenkrat delavni naslov “Art Of Isolation”, po napovedih skupine pa bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Trio si je pri snemanju singla Manipulator razdelil takole svoje vloge:
Grega Habič – kitara, klaviature
Klemen Gasar – bas kitara
Klemen Markelj – bobni

Glede na to, da sta v ekipi zaenkrat poleg Grege, še nezamenljivi in zvesti Gregov pajdaš ter basist Klemen Gasar in po novem Klemen Markelj, gre sklepati da se bo na novem albumu sprostilo več kreativnega prostora s poudarkom na instrumentalni igri, ter zvočnem eksperimentiranju, kar zna ekipo odnesti tudi izdatneje v sfere vročičnega metalskega rožljanja, polja jazz in rock fuzije, kot tudi progresivnega metala. Nemara pa se k vsemu temu prikradejo tudi manevri avantgardnih glasbenih ekscesov. Pustimo se presenetiti.

Kakorkoli obračamo, pa napoveduje Grega pretežno vokalni album. Za novi album se je odločil, da bo prispeval v večini kar sam vodilne vokale. Grega je tako za šest, od skupno devetih skladb novega albuma, prispeval kar sam vodilni vokal, na enem pa je prepustil vodilni vokal Blažki Udir, ki je z Grega Habič Band v preteklosti že sodelovala. Na albumu se v vlogi posebnega gosta pojavi tudi Gregov stari pajdaš Glenn Snelwar.

Spodaj lahko preverite uradno izjavo skupine.

RockLine je nedavna objavil intervju s Klemenom Markljem v katerem lahko izveste mnogo podrobnosti o enem najimenitnejših in vsestranskih slovenskih bobnarjev.

Grega Habič band (GHB) FaceBook profil!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki