Glass Hammer predstavljajo single in video “The Years Roll By”

Glass Hammer 2022 (press/promo)
0 75

Glass Hammer, ameriški progresivni rockerji, ki jih spremlja neusahljivi vrelec glasbene kreativnosti, se 7. 10. 2022 vračajo s svojim novim studijskim albumom “At The Gate”.

Vsled promocijskih aktivnosti vezanih na prihajajoči novi studijski album, predstavljajo Glass Hammer prvi single za skladbo The Years Roll By, ki ga spremlja tudi uradni glasbeni video (spodaj).

Album “At The Gate” prinaša tretji in sklepni del epske Skallagrim trilogije, ki so jo Glass Hammer začrtali s predhodnima albumoma “Dreaming City” (2021) ter (pravilno berete) letošnjim “Into the Beach”.

Trilogijo spremlja konceptualizirana zgodba o kradljivcu pojočega meča in magije, obupanem moškem, ki je izgubil svojo ljubljeno osebo in ostal brez spomina.

“Na tej točki zgodbe je naš protagonist preživel tisoč let, da bi naposled našel svojo ljubezen,” pravi šef skupine Glass Hammer Steve Babb in dodaja: “Besedila skladb se ne navezujejo zgolj na zgodbo, pač pa naslavljajo tudi moje življenje. ‘At The Gate’ je album sprejemanja težkih odločitev, iskanja izgubljenih radosti in upanja v svetlejši dan.”

“Glasbene trilogije so vselej nosile zaključek. In ker je na novem albumu prisotnih več metalskih prijemov, boste zaznali tudi našo simfonično plat, ki se vpenja v album. Tak je bil naš načrt in menim, da bo našim privržencem všeč pristop s katerim smo izpeljali to trilogijo do njenega zaključka.”

Skallagrim sago spremlja tudi novela “Skallagrim – In The Vales Of Pagarna”, ki jo je Babb izdal že v začetku letošnjega leta.

Album “At The Gate” lahko že prednaročite.

Ob Stevu Babbu sodelujejo v ekipi Glass Hammer še: Fred Schendel, vokalistka Hannah Pryor in Aaron Raulston, medtem ko sta se v vlogah posebnih gostov v procesu snemanja albuma priključila tudi Yes vokalist Jon Davison (sicer nekdanji član Glass Hammer) ter vokalist John Beagley.

Glass Hammer: “At The Gate”:
1. The Years Roll By
2. Savage
3. North Of North
4. All Alone
5. All For Love
6. Snowblind Girl
7. Standing At The Gate (Of Zagzagel)
8. In The Shadows
9. It’s Love


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki