Glass Hammer predstavljajo “The Dreaming City” video!

0 88

Glass Hammer, ameriški progresivci, ustanovljeni leta 1992 in ki jih vodita originalna člana Steve Babb ter Fred Schendel, bodo izdali v letošnjem aprilu novi album z naslovom “Dreaming City”.

Vsled promocijskih aktivnosti vezanih na prihajajoči novi studijski album, predstavlja skupina video za naslovne skladbe novega albuma, ki ga lahko preverite spodaj.

Kot pravi uradno predstavitveno besedilo, gre za “glasbeno najbolj udaren dosežek skupine doslej”, skupina pa naj bi se z novim albumom vrnila slogovno in zvočno oprla na njen album “Inconsolable Secret”, ki je izšel leta 2005. “Dreaming City” bo izšel 17.04.2020.

Album bo konceptualiziran, glavni junak zgodbe, pa ima vsega tri dni časa da reši (zagotove) smrti ljubezen svojega življenja. Romantika in pol, po ameriškem vzoru torej.

Basist skupine in producent albuma, to je Steve Babb, opisuje glasbo albuma kot nostalgično posvetilo večim žanrom, vključno space rocku, kraut-rocku, “metalu” sedemdesetih in zgodnjim delom progresivnega rocka. “Vse je ustvarjeno na način, ki odločno pripada Glass Hammer”, dodaja Babb.

Z Babbom sodelujejo na novem Glass Hammer albumu še: Fred Schendel, Aaron Raulston, Susie Bogdanowicz, Brian Brewer in nova Glass Hammer vokalista Reese Boyd in John Beagley.


Glass Hammer – The Dreaming City (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki