Gotthard predstavljajo album “#13” in video Missteria

0 138

Gotthard, znamenita švicarska hard rock inštitucija, bodo 13.03.2020, izdali pri nemški založbi Nuclear Blast Records, svoj skupno že trinajsti (novi) studiski album, pomenljivo naslovljen kot  “#13”. Ob tem predstavljajo Gotthard tudi video za novo skladbo oziroma prvi predstavitveni single Missteria, ki ga lahko predvajate spodaj.

Leo Leoni, sicer kitarist skupine, glavni komponist in njen šef, komentira: “Znova nam je bilo v veliko zabavo napisati skladbo skupaj s Francisem Rossijem in menim, da smo s skladbo Missteria, dostavili na novi album pravega “ubijalca”!”

Kar se vsebine albuma “#13” tiče, velja, da skupina z Missteria znova izkazuje naklonjenost h glasbenemu eksperimentiranju, medtem ko zaokrožajo podobo albuma ob Missteria med drugim še S.O.S., ki je priredba kultnega ABBA hita, pa nadalje udarni otvoritveni hard rocker Bad News, pospešeni in sila trdi “Every TIme I Die”, v sporočilu kar se da neposredna “Man On A Mission”, nadalje rock skladba bluesa stare šole “Another Last Time”, avantura v psihadelični rock sedemdesetih z “Rescue Me” in kot je že v navadi skupine, pri kateri balade na albumih ne smejo manjkati, prejmemo le to s skladbo “I Can Say I’m Sorry”.

Snemanje albuma “#13” je bilo opravljeno v studiu Yellow House (švicarski Lugano), material je doživel miks v Los Angelesu, končne finese na zvoku pa je dodal Darcy Proper v newyorškem studiu Valhalla.

Gotthard album “#13” bo dostopen kot CD (s trinajstimi skladbami), pa tudi kot posebna digipak različica na katero bosta dodani še dve skladbi, Album bo dostopen tudi v formatu dvojnega vinila, na katerega bosta prav tako vključeni dve dodatni skladbi.

Seznam skladb na albumu “#13” se glasi:
01. Bad News
02. Every Time I Die
03. Missteria
04. 10,000 Faces
05. S.O.S.
06. Another Last Time
07. Better Than Love
08. Save The Date
09. Marry You
10. Man On A Mission
11. No Time To Cry
12. I Can Say I’m Sorry
13. Rescue Me
dodatni skladbi:
14. No Time To Cry (demo verzija)
15. I Can Say I’m Sorry (klavirska verzija)

Gotthard se v letošnjem aprilu odpravljajo na nemško turnejo, na kateri bodo v vlogi posebnih gostov nastopali britanski art rockerji Magnum, ter švicarski hard rockerji Shakra. Gotthard nastopijo Sloveniji najbliže 21.04.2020, ko se ustavijo v bavarskem Münchnu!

Na fotografiji: Kitarist Leo Leoni med nastopom Gotthard, dne 30.07.2017, v sklopu tretjega dne nemškega festivala Rock Of Ages v kraju Seebron (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Gotthard – Missteria (uradni video)
Gottharad – #13
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki