Haiku Garden z dolgometražnim prvencem “Where If Not Now”!

0 98

Kje, če ne zdaj?! Po tem, ko so oboroženi z EP-jem Waver prekrižarili domače in evropske klubske ter festivalske odre, ljubljanski heroji zapacanih kitar in sanjavih vokalov Haiku Garden ponosno predstavljajo težko pričakovani dolgometražni prvenec z naslovom “Where If Not Now”. Ploščo preveva občutek svobode, spontanosti in neobremenjenosti, bend pa je v dolgotrajnem studijskem delu, pri katerem mu je pomagal lucidni kitarski mojster Vitja Balžalorsky, svoj doslej zgrajeni zven obračal in potiskal v nove smeri. Na albumu “Where If Not Now” tako Haiku Garden zveni kot polnokrven in prekaljen bend, ki raziskuje, razkraja in nadgrajuje shoegazeovsko podstat, v katero enkrat z grobimi in eksperimentalnimi, drugič z bolj melodičnimi prijemi vrisuje povsem svojstven zvočni podpis. Devet skladb, polnih hrepenenja in želja po novem, neraziskanem ter neznanem, se pred poslušalcem razpira kot mavrica neštetih barv in občutij, ki kličejo k pobegu. “Where If Not Now” je pravzaprav film, film za sanjače, katerega minutaža se vedno prehitro izteče.

Album “Where If Not Now” pri ljubljanski založbi Kapa Records izide 25. oktobra 2018, na voljo pa bo v digitalni obliki, na vinilu in zgoščenki.

Prednaročilo albuma “Where if Not Now” na: https://kaparecords.bandcamp.com/album/where-if-not-now-2

Haiku Garden: Anže Knez – bobni Matevž Bitenc – bas kitara Klemen Tehovnik – kitara, klaviature, vokal, sempli Luka Flegar – kitara, vokal, akustična kitara, sitar

Dodatne klaviature, programiranje, ritem mašine, perkusije in električna 12-strunska kitara – Vitja Balžalorsky

Vse skladbe napisali, aranžirali in izvedli Haiku Garden, dodatno aranžiral Vitja Balžalorsky Besedila – Luka Flegar in Klemen Tehovnik.

Posnel Vitja Balžalorsky s Haiku Garden v Baraki, na Metelkovi ter različnih domačih studiih med januarjem in avgustom 2018.

Miks in produkcija – Vitja Balžalorsky.

Mastering – Matej Gobec (RSL Production).

Oblikovanje, fotografija in naslovnica – Blaž Rojs.

Posebna zahvala: naša VJ Krieg (Kristina Kokalj), Matic Urbanc in Kaja Deskovič (KAPA Records in Gala Hala), Radio Študent 89,3 MHz, Carnaval, Vitja Balžalorsky, Matej Gobec, Andraž Kajzer (MENT Ljubljana) in Jaka Teršek. Hvala Vid Drašler, Jaka Berger ‘Brgs’, Aleš Mačkovšek (Surfadelic Soundwaves), Marko Brdnik, Marko Širec, Tomaž Zupančič, Janez Skumavc, Peter Cimprič ‘Sacco’, Juš Šoltes, Marko Turel, Uroš Rakovec, Peter Dekleva in ostali za izposojo odlične glasbene opreme, s katero smo lažje posneli ta album.

… In seveda vsem vam, ki prisluhnete naši glasbi!

Izdano 25. oktobra 2018 pri KAPA Records

Spremljajte Haiku Garden TUKAJ! 

Spremljajte KAPA Records TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki