Haken predstavljajo single in video “Taurus”

HAKEN 2022 (promo/press)
0 53

Haken, britanski progresivni metalci, so izdali video in novi single Taurus, ki ga lahko pogledate spodaj. Video za tretji single iz prihajajočega novega albuma “Fauna” je režiral Miles Skarin, medtem ko so za njegovo produkcijo poskrbeli pri Crystal Spotlight.

Single Taurus izhaja tako kot njegova predhodnika Nightingale in The Alphabet Of Me, iz prihajajočega novega studijskega albuma zasedbe z naslovom “Fauna”, ki je napovedan za 3. 3. 2023 pri nemški založbi Indiseout Music.

“Premisa albuma je bila zastavljena potem, ko smo vzeli za podlago živali. Vsaka izbrana žival je predstavljala navdih za vsako skladbo, ki smo jo komponirali”, pravi vokalist skupine in njen so-ustanovitelj Ross Jennings.

Ross dodaja: “Vse med njimi posedujejo nekaj skupnega kar jih povezuje v živalsko kraljestvo, ki ga lahko opisujemo, obenem pa so povezane s svetom človeka. Vse skladbe posedujejo več nasnetih linij. Pri nekaterih je to še posebej očitno.”

Promocijski tekst založbe Insideout Music povzema artistično bit novega albuma, kot “zasedbo Haken na točki najvišje ustvarjalne diverzitete druženja elementov metala, math rocka in progresivnega rocka, v premišljeno celoto.”

Album bo dostopen v vseh bistvenih formatih. Dostopen bo tudi kot ‘mediabook’ CD z dodatnim ploščkom na katerem se bodo nahajale instrumentalne verzije skladb novega albuma.

Naslovnico za novi album skupine je ustvaril Dan Goldsworthy. Za miks sedmega studijskega albuma skupine je poskrbel izkušen Jens Bogren.

Album “Fauna” lahko že prednaročite.

Velja še dodati, da se Haken mudijo v letošnji pomladi na novi evropski turneji in v družbi Between The Buried And Me. Sloveniji se datumsko konkretneje približajo na soboto 4. 3. 2023, ko nastopijo v italijanskem kraju Roncade (pri Trevisu) in v tamkajšnjem klubu New Age.

Seznam skladb na albumu “Fauna” je sledeč:
1. Taurus (4:49) 
2. Nightingale (7:25) 
3. The Alphabet Of Me (5:34) 
4. Sempiternal Beings (8:24) 
5. Beneath The White Rainbow (6:45) 
6. Island In The Clouds (5:46) 
7. Lovebite (3:49)
8. Elephants Never Forget (11:07) 
9. Eyes Of Ebony (8:32)

Zasedba:
Ross Jennings – vokal
Richard Henshall – kitara
Charlie Griffiths – kitara
Peter Jones – klaviature
Conner Green – bas kitara
Raymond Hearne – bobni

Več o Haken:
https://www.hakenmusic.com
https://www.twitter.com/Haken_Official
http://www.facebook.com/HakenOfficial
https://www.instagram.com/haken_official

#Haken #Taurus


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki