Hawkwind v decembru s koncertnim albumom “50th Anniversary Live”

HAWKWIND 2018
0 62

Hawkwind, ikonski britanski spacerockerji, praznujejo 50 let delovanja. V lanskem novembru so opravili obsežno turnejo po britanskem otočju ter na njej preigravali niz svojih najbolj prepoznavnih in priljubljenih klasik. Obenem so predstavljali tudi nov material. Ne pozabimo da so v lanskem letu izdali odlični album “All Aboard the Skylark” (RockLine recenzija). Koncertna prizorišča so bila vsak večer nabito polna.

Tako bodo pri založbi Esoteric Records 4. 12. 2020 izdali dvojni CD oziroma trojni vinil z naslovom “50th Anniversary Live”, ki izhaja iz zadnje Hawkwkind turneje. Točneje iz nastopa skupine na londonskem prizorišču Royal Albert Hall.

Hawkwind so predstavili v svojem repertoarju karierne vrhunce, kot mdr.: Motorway City (“Levitation”, 1983), “Spirit Of The Age” (“Quark, Strangeness and Charm”, 1977), Hurry On Sundown (1970), Right To Decide (“Electric Tepee”, 1992), Assault and Battery in Golden Void (“Warrior On The Edge Of Time”, 1975). Tem so delale v naboru koncertnih točk povsem enakovredno družbo novejše skladbe Last Man On Earth, Flesh Fondue in 65 Million Years Ago, ki izhajajo iz aktualnega novega albuma “All Aboard the Skylark” (2019), s katerim so Hawkwind prodrli med 40 najbolje prodajanih albumov britanske lestvice.

Hawkwind so nastopili v postavi Dave Brock, Richard Chadwick, Magnus Martin, Niall Hone in Tim Blake. Posebej za izvedbo skladb The Watcher (“Doremi Faso Latido”, 1972) in seveda nepogrešljive Sliver Machine, pa se jim je na odru pridružil nihče drug kot Phil Campbell (Motörhead, The Bastard Sons).

Album lahko že prednaročite!

Seznam skladb na “50th Anniversary Live” se glasi:
CD 1.:
1. MOTORWAY CITY
2. FLESH FONDUE
3. LAST MAN ON EARTH
4. SPACE IS DARK
5. BORN TO GO
6. 65 MILLION YEARS AGO
7. IN THE BEGINNING
8. SPIRIT OF THE AGE
9. THE FANTASY OF FALDUM

CD 2.:
1. THE WATCHER
2. SILVER MACHINE
3. ASSAULT & BATTERY
4. GOLDEN VOID
5. THE RIGHT TO DECIDE
6. ACCOLADE
7. HURRY ON SUNDOWN
8. MASTER OF THE UNIVERSE / WELCOME TO THE FUTURE


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki