Heaven Shall Burn: My Heart and the Ocean

0 135

Nemška metalcore zasedba Heaven Shall Burn predstavlja skladbo “My Heart and the Ocean” s prihajajočega dvojnega albuma “Of Truth And Sacrifice”, ki bo izšel 20. marca pri založbi Century Media.

Kitarist Maik Weichert za video razlaga, da se uničevanje oceanov redko dogaja neposredno pred nami, vendar se to odvija bolj stran sredi ničesar. Skupina že dolgo podpira organizacijo Sea Shepherd, v kateri imajo mnogo prijateljev in partnerjev. Z videom Heaven Shall Burn skušajo opozoriti, da aktivisti, ki delujejo znotraj organizacije, niso izobčenci ali nedotakljivi heroji, temveč običajni fantje in dekleta, ki prihajajo iz normalnih družb. Člani organizacije se stalno borijo za spremembe, ker ko bo po njihovem mnenju umrlo življenje v oceanih, bo umrlo tudi drugod.

Album, ki bo nasledil izdelek Wanderer iz leta 2016, bo prvi dvojni album skupine. Skupina je v svoji izjavi za javnost povedala, da si je tokrat vzela več časa za ustvarjanje. V ustvarjalnem procesu se je nabralo veliko materiala, kar bo zajeto na dvojnem albumu, s čimer skupina tudi odpira prostor za presenečenja in eksperimente.

Konceptualno bo album razdeljen v dva dela: »of truth« in »of sacrifice«. Maik Weichert, idejni vodja skupine pravi, da naslov razlaga, kako se raziskuje ideja resnice in obenem sprašuje, kaj vse je potrebno žrtvovati za resnico. Ideja se prav tako izraža v naslovnici, katere avtor je Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Sodom). Naslov se nanaša prav tako vsakodnevno življenje, kot je recimo človeška zaslepljenost v vsakdanjem življenju in nejevolja za spremembe. Weichert pravi, da je kljub vsemu danes še vedno veliko ljudi, ki na svetu veliko tvegajo: učitelji v Afriki, ki tvegajo svoja življenja, da lahko poučujejo otroke, novinarji, ki vsak dan tvegajo, da lahko poročajo o napačnih stvareh na svetu.

Seznam skladb na izdelku je sledeč:

CD1

 1. March Of Retribution
 2. Thoughts And Prayers
 3. Eradicate
 4. Protector
 5. Übermacht
 6. My Heart And The Ocean
 7. Expatriate
 8. What War Means
 9. Terminate The Unconcern
 10. The Ashes Of My Enemies

CD2

 1. Children Of A Lesser God
 2. La Résistance
 3. The Sorrows Of Victory
 4. Stateless
 5. Tirpitz
 6. Truther
 7. Critical Mass
 8. Eagles Among Vultures
 9. Weakness Leaving My Heart

Na fotografiji: Heaven Shall Burn med nastopom na festivalu Metaldays 2017, dne 28. 7. 2017 (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno reportažo tega dne si lahko preberete na strani Rockline arhiva TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki