Heaven Shall Burn: Übermacht

0 115

Nemška metalcore zasedba Heaven Shall Burn, ki je danes izdala nov, dvojni album “Of Truth And Sacrifice” predstavlja video za skladbo Übermacht.

Album, ki je nasledil izdelek Wanderer iz leta 2016, je prvi dvojni album skupine. Skupina je v svoji izjavi za javnost povedala, da si je tokrat vzela več časa za ustvarjanje. V ustvarjalnem procesu se je nabralo veliko materiala, kar je zajeto na dvojnem albumu, s čimer je skupina tudi odpira prostor za presenečenja in eksperimente.

Konceptualno je album razdeljen v dva dela: »of truth« in »of sacrifice«. Maik Weichert, idejni vodja skupine pravi, da naslov razlaga, kako se raziskuje ideja resnice in obenem sprašuje, kaj vse je potrebno žrtvovati za resnico. Ideja se prav tako izraža v naslovnici, katere avtor je Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Sodom). Naslov se nanaša prav tako vsakodnevno življenje, kot je recimo človeška zaslepljenost v vsakdanjem življenju in nejevolja za spremembe. Weichert pravi, da je kljub vsemu danes še vedno veliko ljudi, ki na svetu veliko tvegajo: učitelji v Afriki, ki tvegajo svoja življenja, da lahko poučujejo otroke, novinarji, ki vsak dan tvegajo, da lahko poročajo o napačnih stvareh na svetu.

Heaven Shall Burn so bili zaradi pandemije koronavirusa primorani odpovedati prvo promocijsko turnejo po Nemčiji. Skupina ima trenutno napovedane nastope na nekaterih evropskih festivalih (Nova Rock, Master of Rock idr.), o kakšni klubski turneji pa trenutno ni informacij.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki