Ian Neal predstavlja desetminutni progresivnorockovski single “Come Harvesting!”

Ian Neal 2021 (promo/press)
0 34

Ian Neal, angleški progresivnorockovski komponist in samostojni izvajalec, doma iz angleškega Derbyshirea, je objavil desetminutno novo skladbo Come Harvesting!, ki sledi klasični šoli britanskega progresivnorockovskega pionirstva sedemdesetih, kar pomeni da nagovarja v prepoznavni pastoralno simfonično progresivnorockovski maniri. Prisluhnete ji lahko spodaj.

Come Harvesting! izhaja iz Nelovega četrtega studijskega albuma “Barkston Ash”, ki je že dostopen na Nealovem Bandcamp profilu. Neal je material za novi album spravljal skupaj kar nekaj let, novi izdelek, pa je pravzaprav prvi Ianov po osmih letih. Spodaj lahko preletite njegovo naslovnico in seznam skladb.

“Za to skladbo sem uporabil poezijo Christine Rossetti in jo nekoliko adaptiral z uporabo ustreznega jezikovnega leksikona,” razlaga Neal in dodaja: “Pastorala, narava, lepota, sanje in spiritualnost, so pomagali poganjati nastajanje tega albuma.”

“Kar se tehnične plati tiče, se soočamo s 7/4 časovno signaturo ter progresivno naravnano produkcijo. In če ste se nemara spraševali, je odgovor ‘Da!’. Za vse tiste, ki ste domači s progresivnim rockom sedemdesetih, so v tej skladbi skriti koščki navdahnjenosti nad Barclay James Harvest, kot tudi nekaterimi drugimi osebnimi favoriti iz tistega časa.”

Seznam skladb na albumu “Barkston Ash” se glasi:
1. Fair Winds
2. Ash Phrixus
3. Barclay Harvest
4. Holst’s Hollows
5, The Vale Of Linden
6. Come Harvesting!

Ian Neal – Bandcamp profil!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki