Iron Maiden 28. maja 2023 v Ljubljani

2 1,000

Medijsko sporočilo:

“Po 16 letih se v Sloveniji obeta vrhunski koncertni spektakel legendarnih velikanov hard rocka Iron Maiden, prvi (!) v vrsti koncertov na njihovi novi turneji “Future Past Tour”!

Iron Maiden bodo predstavili pesmi s svojega zadnjega albuma “Senjutsu”, poleg ikoničnih pesmi z albuma “Somewhere In Time” iz leta 1986 in drugih klasik skupine!

Steve Harris: »… Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji »Matter Of The Beast.«

IRON MAIDEN- 2021 Photo copyright by JOHN McMURTRIE

V veliko čast Sloveniji in slovenskim oboževalcem, bodo IRON MAIDEN pričeli svojo povsem novo koncertno turnejo prav pri nas, 28. maja 2023 v Areni Stožice v Ljubljani! Tako jih bomo lahko prvi videli prav tukaj po kar 16 letih od njihovega zadnjega nastopa na bežigrajskem stadionu. Na tem velikem koncertnem dvoranskem spektaklu bodo premierno v živo predstavili dotlej še neizvedene pesmi z njihovega zadnjega studijskega albuma, “Senjutsu”, poleg teh pa se bodo osredotočili tudi na pesmi z ikoničnega albuma “Somewhere In Time” iz leta 1986, kot tudi na njihove ostale velike uspešnice. Zato bo ta koncertni spektakel prava poslastica za vse slovenske oboževalce skupine in vam priporočamo, da si hitro priskrbite vstopnice zanj, ki bodo na voljo že od 50,00 eur!

Vstopnice bodo v predprodaji od četrtka, 10. novembra 2022 od 10.00 na www.eventim.si in na vseh prodajnih in pooblaščenih prodajnih mestih Eventima. Pred tem pa bo na voljo tudi posebna predprodaja za vse včlanjene oboževalce skupine na spletni strani Iron Maiden že od torka, 8. novembra 2022 od 10.00.

Ustanovni član Iron Maiden, basist Steve Harris, je ob tej priložnosti dejal: »Po izidu našega zadnjega albuma, »Senjutsu«, smo trenutno turnejo Legacy of the Beast Tour nekoliko posodobili tako, da smo nastope pričeli s prvimi tremi pesmimi z nje, z odrsko postavitvijo »Japanese Palace«. Ker nima smisla ponavljati tega za turnejo albuma »Senjutsu«, smo razmišljali o drugih možnostih in smo se odločili, da ponovno oživimo turnejo »Somewhere In Time«, saj ta ni bila vključena v različne retrospektivne zgodovinske turneje, ki smo jih imeli v preteklosti. Te so temeljile na naših videoposnetkih s koncertov iz 80-ih, saj te turneje žal nismo posneli (krivite menedžerja!!). V preteklih letih smo od oboževalcev prejeli veliko prošenj za številne skladbe s tega albuma, zato jih bomo zdaj odigrali in seveda nekaj drugih, za katere vemo, da vam bodo všeč! Prav tako nam bo v posebno zadovoljstvo, da bomo končno lahko odigrali nekaj bolj epskih skladb na »Senjutsu«, na kar smo dolgo čakali! Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji »Matter Of The Beast.«”

Menedžer Rod Smallwood je dodal: »Ta kombinacija dveh albumov se nam zdi zelo razburljiva. Vemo, da oboževalci želijo te epske pesmi z albuma “Senjutsu” slišati prvič v živo in menimo, da bo združitev z ikoničnim albumom, kot je “Somewhere In Time”, ustvarila še eno res posebno turnejo za stare in nove oboževalce! Seveda se bomo za turnejo novega albuma po Evropi v veliki meri vrnili k relativni intimnosti aren in vemo, da bodo oboževalci tudi tega zelo veseli!«

Skupina je nedavno zaključila svojo spektakularno svetovno turnejo “Legacy Of The Beast”, ki jo je za dve leti prekinil covid. Turneja se je začela maja 2018 v Talinu v Estoniji, prvim od 139 nastopov v 33 državah. Do zadnjega nastopa v Tampi na Floridi 27. oktobra 2022 je skupina na tej epski svetovni turneji igrala pred več kot tremi milijoni (!) oboževalcev.

POMEMBNI PODATKI: “Senjutsu” je ob izidu septembra 2021 debitiral na prvih mestu lestvic v 27 državah: Avstrija, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Bolivija, Čile, Hrvaška, Kolumbija, Finska, Grčija, Nemčija, Madžarska, Indija, Indonezija, Italija, Koreja, Malezija, Mehika, Portugalska, Romunija, Rusija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Švica, Tajska in Turčija (* = Apple metal lestvica, ker na teh trgih ni fizičnih/maloprodajnih lestvic, le digitalne), št. 2 v Veliki Britaniji, na Češkem, v Franciji, na Japonskem, na Nizozemskem, št. 3 v Avstraliji, na Irskem in v ZDA (najvišja uvrstitev na Billboard za IM tukaj), št. 5 v Argentini, na Danskem in Norveškem.

Predskupino za slovenski koncertni spektakel Iron Maiden bodo najavili kasneje.”

Tako kot v preteklih letih bo na številnih prizoriščih priložnost uživati ​​v izkušnji Trooper VIP. Bodite pozorni na lokalne podrobnosti!

Več evropskih datumov za turnejo THE FUTURE PAST TOUR bo naknadno objavljenih. Bodite na tekočem na www.ironmaiden.com

PREDPRODAJA VSTOPNIC:

www.eventim.si in vsa pooblaščena prodajna mesta po Sloveniji

(Petrol, OMV, Pošta Slovenije, Big Bang, Trafike 3DVA, (K)kiosk, hiše vstopnic Eventim …)

Cene vstopnic:

Front of Stage – 105 EUR

Parter – 83 EUR

Zeleni ring 1 – 87 EUR

Zeleni ring 2 – 77 EUR

Zeleni ring 3 – 69 EUR

Rdeči ring 1 – 57 EUR

Rdeči ring 2 – 50 EUR

Sky boxes – 110 EUR

2 Comments
 1. Matija says

  Dobre novice, vsekakor. In hvala, da nisi v celoti povzel sramotno površne novice, kot jo je objavila STA. Iron Maiden namreč v Sloveniji ne bodo nastopili tretjič, ampak šestič, od tega četrtič v samostojni državi. Tako, da po nobenem štetju ne bodo natopili v Sloveniji tretjič. Razen, če odštejemo nastope za časa nekdanje države in nastop brez Dickinsona.

  Ne razumem, zakaj sploh čutiijo potrebo po podajanju informacij, ki jih ne poznajo.

  Mogoče sem dlakocepski, ampak res ne maram tovrstne površnosti.

  1. Poba says

   Tole kar je objavil naš Primož Novak je uradni organizatorjev PR (do pikice hehe) 😀 Dobro je da se tudi oni niso zmotil. Sicer pa takšne objave kot je vir s strani STA samo dokazujejo, koliko veze imamo Slovenci z metalom. Mi smo nekakšno ljudstvo harmonikašev 😀 (žal)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki