Jack Sherman (Red Hot Chili Peppers) 18. 1. 1956 – 18. 8. 2020

0 87

Jack Sherman, možakar, ki je igral kitaro na prvem Red Hot Chili Peppers albumu, je umrl v 65. letu starosti.

Skupina je žalostno novico pospremila z uradnim zapisom, ki ga je objavila na družbenih omrežjih: “Vsi v Red Hot Chili Peppers družini želimo Jacku mirno plovbo v svetove nad nami, saj ga ni več med nami. Jack je igral kitaro na našem prvencu, prav tako pa je bil z nami na naši prvi turneji po ZDA. Bil je poseben fant in zahvaljujemo se mu za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj! Najdi svoj mir na piedestalu ‘boogie-ja’.”

Sherman se je rodil na floridskem Miamiju 18. 1. 1956, Red Hot Chili Peppers pa se je pridružil leta 1983, ko je skupina iskala zamenjavo za Hillela Slovaka. 

Sherman je igral torej kitaro na istoimenskem prvencu skupine Red Hot Chili Peppers, ki je izšel leta 1984, prav tako pa je soavtor nekaterih skladb, ki so izšle na naslednjem studijskem albumu skupine z naslovom “Feaky Styley”, čeprav se je v času snemanja tega albuma, Slovak znova pridružil Red Hot Chili Peppers.

Sherman je sodeloval tudi na EP-ju “Abbey Road”, pa tudi na prebojnem albumu skupine “Mother’s Milk” (1989), kjer je prispeval spremljevalni vokal v skladbah Higher Ground in Good Time Boys. No, odnosi med kitaristom in preostalimi člani skupine, niso bili nikdar povsem brez vrtinčenja “vročega vetra” in ko so bili Red Hot Chili Peppers let 2012 sprejeti v “hišo slavnih rock’n’rolla”, ni Shermana tja povabil prav nihče. V tem ni ostal osamljen, saj tega povabili ni bil deležen niti Dave Navarro.

Sherman je v karieri sodeloval med drugim tudi s sledečimi izvajalci: Bob Dylan, George Clinton, Feargal Sharkey in Peter Case. 

Vzrok njegove smrti zaenkrat ni znan.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki