James Kottak (Scorpions, Kingdom Come) 26. 12. 1962 – 9. 1. 2024

foto: Joe Kleon
0 173

James Kottak, nekdanji Scorpions in Kingdom Come bobnar, je preminil v 62. letu starosti. Novico so potrdili na uradnih družabnih omrežjih Scorpions. Vzrok njegove smrti ni znan.

Kottak se je rodil v mestu Louisville (ameriška zvezna država Kentucky) leta 1962 in velja za soustanovitelja nemške rock formacije Kingdom Come, ki so nastali v Hamburgu leta 1987. Bobnal je na prvih dveh albumih skupine, to sta “Kingdom Come” (1988) in “In Your Face” (1989) temu pa je sledilo krajše pajdašenje z The Cult. Scorpions se je pridružil leta 1996 in bobnal na vseh Scorpions albumih, ki so izšli med letoma 1999 in 2016, se pravi od “Eye II Eye” do “Return To Forever”.

Kottak je v karieri sodeloval s številnimi izvajalci. Igral je tudi z Montrose, Warrant, Dio, McAuley Schenker Group, Buster Brown, Black Sheep in Wild Horses, kjer mu je družbo delal Kottakov nekdanji Kingdom Come pajdaš in kitarist Rick Steier. James je imel tudi svojo skupino s katero je izdal nekaj albumov. Imenovala se je Kottak.

Tako kot mnogi drugi glasbeniki, ki so jim bile koncertne turneje drugi dom, se je tudi Kottak skozi kariero soočal s težavami povezanimi z alkoholizmom. V aprilu leta 2014, ko se je s Scorpions nahajal na turneji in so se ustavili v Združenih Arabskih Emiratih, je bil aretiran in kaznovan zaradi alkoholiziranosti in vožnje brez vozniškega dovoljenja. V obtožnici je bilo zapisano tudi to, da je Kottak obenem izvedel kup neprimernih gest, preklel Muslimanski svet ter pokazal zadnjico. Odpeljali so ga za mesec dni v zapor in kaznovali s položnico in zneskom v višini 320£.

Po tem incidentu se je Kottak odpravil na rehabilitacijo in se vrnil k Scorpions s katerimi je posnel album “Return To Forever”, vendar pa so ga Scorpions v naslednjem letu zamenjali in sprejeli v svoje vrste nekdanjega Mötorhead in King Diamond bobnarja Mikkeya Deeja. 

Leta 2018 se je Kottak povezal z originalnimi Kingdom Come člani Dannyjem Langom, Rickom Steierjem in Johnnyjem B-jem. Ti so obnovili skupino za eno turnejo. Pri tem na mestu vokalista ni sodeloval Lenny Wolf, pač pa je njegovo pozicijo zapolnil nekdanji Montrose, Burning Rain in Lynch Mob Keith St. John.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki