“Jethro Tull Chronicles 1967-1979” – na obzorju nova knjiga o Jethro Tull!

Jethro Tull (press/promo)
0 66

Jethro Tull, ikonska britanska ‘agrarna’ progresivnorockovska inštitucija, bodo deležni nove knjige, ki bo osredotočena na delovanje skupine med letoma 1967-1979 – torej obdobje od formacije, do vzpona in vrhunca oziroma z eno besedo zlate ere. Knjiga “Jethro Tull Chronicles 1967-1979”, avtorice Laure Shenton, bo izšla pri založbi Wymer Publishing 25. 3. 2022.

Knjiga v A4 formatu, z vezavo v trde platnice in 256. stranmi, opisuje vzpon skupine vse od njenih formativnih začetkov delovanja, do zatona sedemdesetih, ko so bili Jethro Tull na kariernem vrhuncu. V knjigi so zbrane tudi recenzije starih koncertnih nastopov in recenzije klasičnih albumov, komentarji članov skupine iz tiste ere, kot tudi komentarji njihovih glasbenih sodobnikov. Besedilo knjige vsebuje malo preko 140.000 besed ter je napolnjena obenem tudi z zanimivo serijo fotografij, med katerimi so mnoge, ki doslej še niso bile objavljene.

Laura Shenton je sicer avtorica podobnih biografskih knjig, med drugim se je podpisala pod dela vezana na izvajalce: Kate Bush, Curved Air, Tommy Bolin, ELP, Deep Purple in Supertramp.

Knjigo “Jethro Tull Chronicles 1967-1979” je že mogoče prednaročiti.

V začetku letošnjega novembra so Jethro Tull uradno potrdili izid novega studijskega albuma “The Zealot Gene”, ki bo na voljo 28. 1. 2022, pri založbi Insideout Music ter predstavili prvi single Shoshana Sleeping.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki