Jethro Tull predstavljajo single in video “Shoshana Sleeping”

foto: Travis Latam 2021
0 150

Jethro Tull, britanske ikone progresivnega rocka, so izdali video in single za povsem novo skladbo Shoshana Sleeping. Gre za prvi single s prihajajočega novega studijskega albuma “The Zealot Gene”, ki je napovedan za 28. 1. 2021, pri nemški založbi InsideOut Music.

“The Zealot Gene” je pravzaprav komaj drugi studijski album skupine, izdan v tem stoletju, če štejemo za studijskega tudi album ponovno zaigranih in prearanžiranih Jethro Tukk klasik iz leta 2003 “The Jethro Tull Christmas Album”. Ob edinem ustanovnem članu in neomajnem vodji, to je ikonskemu flavtistu in vokalistu Ianu Andersonu, se v trenutni postavi skupine nahajajo še: kitarist Joe Parrish-James, bobnar Scott Hammond, klaviaturist John O’Hara in basist David Goodier. Na albumu sodeluje tudi nemški kitarist Florian Opahle. 

Po Andersonovih besedah naj bi se besedila skladb novega albuma tematsko naslanjala na svetopisemske mite in pripovedke.

Jethro Tull so z delom na albumu “The Zealot Gene” pričeli že leta 2017, izid albuma pa je bil sprva načrtovan leta 2020, čemur naj bi sledila tudi turneja.

“The Zealot Gene” bo dostopen v več formatih vključno z dvema količinsko omejenima razkošnima 2CD+Blu-ray in 3LP+2CD+Blu-ray zabojema. Obe ti verziji albuma bosta vsebovali tudi dodatni CD demo posnetkov in izvirnih idej, obenem pa se bo v obeh nahajal tudi ekskluzivni intervju z Ianom Andersonom ter daljši esej (spremna beseda). Intervju z Andersonom je vodil No Man in Henry Fool pevec in kantavtor Tim Bowness.

Album bo na voljo tudi kot digipak CD in 2xLP/CD. Lahko ga že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “The Zealot Gene” se glasi:
1. Mrs. Tibbets
2. Jacob’s Tales
3. Mine Is The Mountain
4. The Zealot Gene
5. Shoshana Sleeping
6. Sad City Sisters
7. Barren Beth, Wild Desert John
8. The Betrayal Of Joshua Kynde
9. Where Did Saturday Go?
10. Three Loves, Three
11. In Brief Visitation
12. The Fisherman Of Ephesus 


https://www.youtube.com/watch?v=uPTeqsBd1Ik&t=1s
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki