Jinjer z zelo osebnim novim videom

0 63

Po izredno uspešnem letu 2019, ko so opravili dve evropski in eno severno ameriško turnejo in jeseni izdali še novi album ‘Macro’, se ukrajinski moderni metalci Jinjer vračajo s singlom ‘Retrospection’ – skladbo, ki se dotika občutljive teme o družini.

Jinjer: “‘Retrospection’ je ena najbolj osebnih skladb, ki smo jih kdaj napisali. Smo polno zaposleni turnejski glasbeniki, ki večino svojega časa preživimo na cesti… res je, da živimi naše največje sanje in vsak dan živimo do polnega, vendar nobeden ne govori o temni plati našega posla. Ne vidimo ljudi, ki so se nam predali brez meja, ki so nam dali vse in še več… Pogrešamo jih in oni pogrešajo nas in mislimo, da bi jih morali poklicati še večkrat… precej večkrat kot jih sicer.

Govorimo seveda o naših starših.

Večino članov naše skupine ne oddaljuje od nas le razdalja, ampak tudi vojna in politika. Naših staršev nimamo možnosti obiskati niti kadar smo doma v Ukrajini. Zdi se, kot da so na drugi strani planeta, pa čeprav so samo 800km stran. Še huje pa je, da sedaj, ko smo v tridesetih letih, se vsem zdi, da se nad nami nabirajo nevihtni oblaki. Zavedamo se, da bo prišel dan, ko se bomo kar naenkrat počutili popolnoma osamljene… in jih bomo izgubili. Ljudi, brez katerih ne bi nikoli uspeli. Grenak okus tega zavedanja je skoraj nevzdržen.

Na to skladbo gledamo kot na himno tistim, ki so nas vzgojili, ki so žrtvovali vse za našo srečo, ne glede na stroške, pa čeprav jim nismo znali pokazati prave zahvale. Za ljudi, ki so nam dokazali, da obstaja najčistejša ljubezen – ljubezen matere in očeta do svojih otrok.

Hvala vam!”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki