Joe Bonamassa in Peter Frampton predstavljata video in single “Four Day Creep”

Joe Bonamassa & Peter Frampton 2024
0 44

Joe Bonamassa, zadnja leta glavni svetovni kustos blues rocka in legendarni Peter Frampton – kar se njune relacije tiče lahko rečemo kar ‘učenec in učitelj bluesa’, sta se povezala skupaj in priredila skladbo Four Day Creep, ki sta jo izdala kot ločeni single, opremljen z glasbenim videom (spodaj).

Four Day Creep je bila nekoč priljubljena točka koncertnih nastopov Framptonove originalne rock zasedbe Humble Pie. Najdemo jo lahko na prvem koncertnem albumu skupine Humble Pie z nazivom “Performance Rockin’ The Fillmore”, ki je izšel leta 1971.

Skladba Four Day Creep pripada sicer v izvirniku ‘nekronani kraljici bluesa’, to je pevki Idi Cox, ki je tudi avtorica skladbe.

Single oziroma adaptacijo skladbe Four Day Creep s strani Bonamasse in Framptona lahko že pretočite/predvajate.

Za produkcijo priredbe sta poskrbela Kevin Shirley in inženir Austin Atwood v nashvilskem studiu Ocean Wave.

Bonamassa in Frampton sta ob vseh kitarah prispevala k adaptaciji tudi vokalni duet, poleg pa so se jima v studiu priključili še: bobnar Greg Morrow, basist Steve Mackey in kitarist Adam Lester.

Joe Bonamassa:
https://www.facebook.com/JoeBonamassa
https://twitter.com/jbonamassa
https://instagram.com/joebonamassa/
https://www.pinterest.com/jbonamassa/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki